Pull-apart-leipä valmistetaan siten, että siitä saa helposti repimällä eroteltua sopivia annospaloja. Tässä reseptissä taikinapallot pyöritellään pestossa, joka maustaa ja estää palloja takertumasta toisiinsa paiston aikana. Leipä pysyy toki sydämen muotoisena, mutta siitä saa sormilla napattua sämpylöitä. Levitteitä ei tarvita ja siksi leipä sopii hyvin tarjoiltavaksi esimerkiksi ruokaisammassa kattauksessa salaatin tai keiton kylkiäisenä. Reseptin laatimiseen minua inspiroi ystävän lähettämä video tekijältä Proper Tasty.
yazz: pohdin, jäävätkö sämpylät sisältä tiiviiksi pelkistä kaurajauhoista. Nämä sämpyläthän ovat ”pehmoista höttöä”. Ehkä kuohkeuden kannalta voisi joukkoon lisätä myös gluteenitonta jauhoseosta..? Saisit vähän monipuolisemman jauhokattauksen.