Parmesan-keksien ohje on tämän vuotisesta Kaikkien aikojen Joulu -lehdestä. Parhaimmillaan ja pehmeimmillään nämä ovat tuoreina tai mielellään saman päivän aikana leivottuina.
Parmesan-juustokeksit
Taikina:
3 dl parmesan-raastetta
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl seesaminsiemeniä
125 g voita tai margariinia
1 muna
Pinnalle:
½ dl parmesan-raastetta
seesaminsiemeniä
Raasta parmesan-juusto. Sekoita keskenään juustoraaste, vehnäjauhot ja seesaminsiemenet. Paloittele voi joukkoon ja nypi sekaisin muiden aineiden kanssa. Lisää muna ja vaivaa tasaiseksi.
Nosta taikinanokareita pellille leivinpaperin päälle ja painele jauhotetuilla sormilla noin 1 cm paksuiksi kekseiksi. Ripottele pinnalle parmesan-raastetta ja seesaminsiemeniä.
Paista 200 asteessa 12 – 15 minuuttia.
VANILLACHERRY:
Jos tarkoitat pikkuleipämuottia, niin voisihan taikinanokareita kokeilla nostella muotin sisään ja painella kevyesti muotin reunoja myöten. Ja sitten muotin irrotus seuraavaa keksiä varten. Uskoisin, että ainakin sen verran muotin muotoisia pikkuleipiä syntyy, että muodon pystyy tunnistamaan. Kun koekakun paistat, niin selviää tarkemmin. 🙂