Tällä reseptillä on itselleni iso merkitys, sillä kiiveillä kuorrutettu rahkakakku on ensimmäinen hyydykekakku, jota olen maistanut. Se oli äitini erikoisuus, jonka maine tunnettiin ja jota vieraat osasivat odottaa. 80- ja 90-lukujen taitteessa ei vielä hyydykekakkuja liiemmälti leivottu, joten kakku herätti ihastelevaa ihmetystä aina, kun sitä oli tarjolla. Ja paljon sitä leivottiinkin! Kakulla on juhlittu niin rippijuhlat, ylioppilasjuhlat kuin siskoni häät aina yhtä hyvällä menestyksellä.
Äidin rahkahyydykekakku oli aikansa pioneeri, sillä 90-luvulla liivatteella hyydytettävät leivonnaiset ja jälkiruoat alkoivat vasta vähitellen yleistyä. Samoihin aikoihin tuorejuustoa opittiin hyödyntämään makeassa leivonnassa. Keksipohjaisten kakkujen trendiä vauhditti myös uunissa kypsennettävän amerikkalaisen juustokakun suosio. Kasarikakuille tyypilliseen tapaan koristelussa käytettiin tuoreita tai säilykehedelmiä.
Alkuperäisessä reseptissä äitini käytti liivatejauhetta. Olen kuitenkin korvannut sen nyttemmin yleisemmin käytetyillä liivatelehdillä, jotka toimivat paremmin.
Hakusana: vihreä
Kinuskiemo: Ole hyvä ja kiitos myös sinulle 😀 Oli mukava tehdä tämmmöinen kakku, todella kaukaisten muistojen kera, mitä tulee hedelmien hyytelöimiseen tällä systeemillä jne.
Tänne ”päädyttyäni” olen toki värkännyt jos jonkinmoista kakun pintaa, mutta sitä ennen oli ”kaikkeen tämmöiseen” vuosikymmenten tauko 😀