Tämän reseptin kehittelysssä oli kaksi johtoajatusta. Ensinnäkin halusin tehdä suosikkileivoksistani, bebeistä, sitruunaisen version. Niin monia muunnelmia kuin olenkin bebeistä tehnyt, keltainen pääsiäisleivos oli vielä toteuttamatta. Toisekseen minulle oli tärkeää saattaa bebe-leivos yhä useamman ulottuville muokkaamalla reseptistä gluteenittoman ja munattoman. Pienin muutoksin siitä saa maidottomankin (kts. vinkki). Pähkinäjauheesta tehty pohja antoi leivokselle luonnetta. Se paistui rapeaksi, lähes keksimäiseksi. Sitruuna toimii loistavasti kreemitäytteisessä leivoksessa ja antaa sille tervetullutta raikkautta.
💛 💛 🍋 🍋
Tuude: tämä on tietenkin arvaus, koska en ole itse testannut, mutta ajatuksena soijavanukas tuntuu toimivalta. Eli se korvaisi kuohukermasta tehtävän kiisselin. Vaniljasokeria tarpeen mukaan lisäksi. Itse olen käyttänyt kuohukerman sijaan vaahtoutuvaa soija/kauravispiä.