25.9.2014
terävä veitsi
leivinpaperi
kuorimaveitsi
terävä veitsi
leivinpaperi
kuorimaveitsi
PAAHDETTU VALKOSUKLAA -VAAHTO.
Leikkaa valkosuklaa veitsellä rouheeksi. Levitä pellille leivinpaperin päälle.
Paahda uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia, kunnes suklaapalaset ovat muuttuneet vaaleanruskeiksi.
Laita kattilaan suklaarouhe ja kerma. Lämmitä lieden keskiteholla rauhallisesti hämmentäen, kunnes suklaa on sulanut kerman joukkoon.
Kaada valkosuklaakerma kulhoon ja jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Nosta sitten jääkaappiin.
Kun valkosuklaakerma on täysin kylmää, vatkaa se vaahdoksi.
KANELINEN OMENAHILLOKE.
Kuori omenat ja poista omenankodat. Leikkaa paloiksi.
Laita kattilaan omenanpalat, fariinisokeri ja kaneli. Keitä seosta, kunnes omenat ovat pehmenneet (noin 5 minuuttia).
Sekoita maissitärkkelys ja sitruunamehu keskenään ja lisää kattilaan. Jatka keittämistä hetken aikaa.
Anna hillokkeen jäähtyä.
Levitä kostutetun kakkupohjan päälle omenahilloketta ja valkosuklaavaahtoa.
Moikka. Hei voiko kuohukerman sijaa käyttää vispikermaa tuossa valkosuklaavaahdossa?
Kestääkö vispi sen kuumennuksen?
Tommi: tykkään ohjeistaa tekemään edellisenä päivänä valkosuklaakastikkeen, jotta se ehtii varmasti jäähtyä ennen vaahdotusta. Vuosien saatossa olen paljon tehnyt tällaisia vastaavia reseptejä. Jos ohjeistaa ”jäähdyttämään jääkaapissa”, niin moni tulkitsee jäähtymisen liian aikaisin ja sitten tulee harmittavia epäonnistumisia, sillä vain ”umpikylmä” kermaseos vaahtoutuu. Eli koko prosessi onnistuu samana päivänä, mutta täytyy tietää mitä tekee. Itse toimin seuraavasti: jäähdytän ensin kylmässä vesihauteessa, siirrän sitten jääkaappiin toviksi ja sen jälkeen pidän vielä parikymmentä minuuttia pakastimessa. Sitten vielä ehkä hetki jääkaapissa, jonka jälkeen uskallan lähteä vaahdottamaan.
Moi. Mites tuon suklaatäytteen kanssa nyt oikein on – onko hyvä tehdä edellisenä päivänä vai ei? Ohjeet ja kommentiti hieman ristiriidassa, mielestäni…
Vai onko tuo vatkaaminen se merkitsevä tekijä – vatkaamattomana yön yli, valmiina heti kakkuun?
Anna: ihan semmoisenaan en täytteitä jääkaapissa säilöisi, vaan mieluummin suosittelisin täyttämään kakun hyvissä ajoin. Täytekakun kun olisi hyvä antaa tekeytyä täytettynä vuorokauden verran ainakin, ja itse yleensä täytän jopa parikin vuorokautta aikaisemmin. 🙂
Katariinan kanssa olen samoilla linjoilla siinä, että omenahillokkeen voi varmasti tehdä jo aikaisemminkin, vaikka edellisenä päivänä. Ja myös valkosuklaakastike on hyvä tehdä edellisenä päivänä, jotta se vaahtoutuu.
Anna: Epäilisin että voit ainakin tehdä tuon omenahillokkeen valmiiksi, mutta sitten tuo valkosuklaatäyte on sellainen että se saattaa olla hiukan hankala tehdä etukäteen, sillä se suklaa jähmettyy kuitenkin jääkaapissa jonkun verran, niin että se soveltuisi lähinnä kuorrutteeksi. 🙂 Mutta toisaalta en usko sen olevan aivan mahdotontakaan, mutta itse en ehkä sitten sitä valkosuklaatäytettä kuitenkaan lähtisi tekemään etukäteen.
Heippa! Voiko molemmat kakun täytteet tehdä pari päivää ennen kakun kokoamista, jos säilyttää niitä jääkaapissa? 🙂
tämän täytteen laitoin juuri kakun väliin. Nyt on kyllä herkkua tiedossa!
Krista Impilä: tällainen löytyi
http://www.kinuskikissa.fi/syyskakku/?hakusivu=1
Eli tumma levykakkupohja
Heippa, mikä pohja sulla ollut tässä käytössä?
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2546 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Veera-Mari: uskoisin, että kestää, kun vain nopea kiehautus. Yleisesti ottaen kaiketi kuohukerma on parempi ”keitoksissa”.