Kanelilla ja muskottipähkinällä maustettu omenahillo säilöö omenasadon hedelmät. Raikas ja maukas hillo on helppo valmistaa. Se sopii niin puuroon, lettuihin, pannukakkuun, vohveleihin kuin kakun täytteeksi.
31.8.2016
1 litra valmista hilloa.
kuorimaveitsi
omenapora
lasipurkit
1 litra valmista hilloa.
kuorimaveitsi
omenapora
lasipurkit
Kuori omenat ja poista omenankodat.
Leikkaa omenat kuutioiksi.
Laita kuutiot kattilaan ja lisää loput aineet. Kuumenna kiehuvaksi.
Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 15-20 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet ja osittain soseutuneet.
Poista kanelitangot.
Säilö puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin.
pellavapaita 🍏👍🍎
Monenlaisiin tarkoituksiin on omenoita kuorittu ja siemenkotia poistettu 🙂 Tämäkin ohje tottakai piti kokeilla. Johan olisi maailmankirjat sekaisin, jos ei keittiössämme porisisi myös Kinuskikissan ohjeella tehty omenahillo!
Mausteeksi laitoin kanelia ja neilikkaa sekä sitruunamehua. Neilikka on kanelin ohella lempimausteeni omenan seurana – toki vanilja ja sitruuna myös. Omenapalat kiehuivat läpikuultaviksi, en yhtään niitä soseuttanut.
Pakastan hillon, vain yhden purkillisen malliksi jätin heti-herkutteluun; pitäähän sitäkin aina olla 🙂
Tassutili: mainio juttu, kiitos kommentista ja ihanasta palautteesta! ❤️
Tein puolikkaan erän kokeeksi ja ihastuin kerrassaan. Ihanaa, kun hillossa on isoja sattumia. Toimii mainiosti esim. puuron kanssa. Nyt saa moni joululahjaksi Tassun omppuhilloa.
Jaana Kainulainen : Tottakai hilloa voi pakastaa! 🙂 Kun pakastaa hillon vaihdat purkin vain muovisen pakasterasiaan, niitä myyvät varmasti lähes kaikki tavaratalot. 🙂
Hei! Onko hilloa mahdollista pakastaa? 🙂
Katri Immonen: googletapa Pomona’s universal pectin. Sen avulla saat vähäsokeriset hillot, hunajalla tai steviallakin onnistuu. Eikä tarvi hilloa edes pakastaa. Tätä oon käyttänyt jo monta vuotta.😊
mari-johanna: ymmärrän hyvin tuon tunteen, kun johonkin leivonnaiseen tai ruokaan liittyy niin vahva muisto, että on vain yksi ”oikea” tapa valmistaa se. Näissä asioissa perinteet ovat tärkeitä ja niitä kuuluu noudattaa. Hieno palaute äidiltäsi!
Kinuskikissa: Joo, keitin siis omenat kyllä tosi pehmeiksi ja sitten vielä sauvasekoittimella muussasin
ne tasaiseksi. Meidän mummun hillo oli aina sellaista ihan tasaista samettista ja sitä suutuntumaa olen kaivannut. 🙂
Nyt äitini maistui hilloa ja sanoi että on ihan mummun hilloa,no mene tiedä mutta tasaista ja hyvää oli . Laitan ohjeen viimeistään lauantaina leipomoon. 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2546 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kinuskikissa: 🙂😋