Alkukesän unelmakakun yhteydessä mainitsin, että tuon ohjeen alkuperäinen versio sisälsi raparperin sijaan omenoita. Moni onkin ehtinyt omenaversiota jo kokeilemaan. Nyt tein sen pitkästä aikaa itsekin – mutta pienellä kinuskisella twistillä. Raparperikakun kohdalla haastetta lisäsi karamellisoitava voi-sokeriseos. Korvasin sen voista ja fariinisokerista keittämälläni kinuskilla.
Muromainen pohja yhdessä omenaviipaleiden kanssa tuo kakkuun perinteisen omenatortun fiilistä. Kypsyessään omenat ehtivät imeä makeuden kinuskista – happamat omenalajikkeet ovat siis suositeltavia. Vaniljatäyte tekee tästä kakun, joka saa hienostuneen makunsa aidosta tangosta kaivetuista vaniljansiemenistä. Vanilja myös pilkuttaa täytteen herkullisesti. 🍏 🍏 🍎 🍎
Maris ja yazz: Totta myös tuo Mariksen antama näkövinkkeli.
En tullut ajatelleeksi makeuden määrää vaan itsellä oli mielessä reseptin teon nopeuttaminen kuten ehkä yazz:llakin,jos omppuhilloa jo kotona valmiina. Kuten totesit, on ehkä maku-asia!