Tämä kaurapaistos on pelastava pika-apu makeannälkään. Meillä tämä resepti kaivetaan esiin aina silloin, kun halutaan todella nopeasti jotain hyvää. Ainekset löytyvät pitkälti kaapista valmiina tai ainakin ne on helppo muistaa ulkoa, kun leipomiskärpänen iskee kesken ostosreissun. Koska ohje on jo ammoisilta ajoilta ennen blogielämää, ei reseptin lähteestä ole merkintää. Olen muuttanut alkuperäistä reseptiä, sillä minun makuuni tässä pitää olla pääosassa (tai vähintään tasaveroisena) kaura, ei marja. Kauraa on siis runsaasti, mutta jokainen soveltakoon omaan makuunsa.
Kauran ohella käy myös rukiisemmat viljat. Marjoina pitää mielestäni olla ainakin mustikkaa, mutta kauden marjoista ja pakasteen tyhjentämistarpeista riippuen mukaan voi heittää muutakin.
Tämähän on tavallaan kuin toskaa. Itse teen tälläisellä ohjeella (pieneen kulhoon, 1 annos):
reilu ½ dl Flora Culinesseä/50 grammaa voita
2 dl kaurahiutaleita
½ dl sokeria
1 tl kanelia
Ensin sulatetaan voi, tai laitetaan Culinesse kulhoon. Kulhossa olevan Culinessen voi myös lämmittää mikrossa pikaisesti, jos haluaa (parempaa tulee jos lämmittää). Sitten lisätään muut ainekset ja sekoitetaan. Hyvää on, voi lisätä maun mukaan marjoja, omenaa tms. Söin juuri pelkällä tällä reseptillä, vie nälkääkin vähäsen.