Kääretorttu käy täytekakusta, kun sen koristelee näyttävillä pursotuksilla ja panostaa hieman koristeisiin. Sokeroidut pensasmustikat ovat hauskoja, helppotekoisia ja herkullisia koristeita. Kokeilepas! 🙂
29.7.2011
siivilä
pussinsulkija
siivilä
pussinsulkija
POHJA. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne munavaahdon joukkoon nuolijalla käännellen.
Levitä taikina uunipellille (30 x 38 cm) leivinpaperin päälle.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6 – 8 minuuttia. Kumoa välittömästi sokeroidun leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.
TÄYTE. Valmista mustikkatahna erillisen ohjeen mukaan.
Mausta kuohukerma vaniljasokerilla ja vatkaa vaahdoksi.
Lisää vaniljarahka ja vaniljakreemijauhe.
Levitä pohjan päälle mustikkatahna ja vaniljavaahto.
Kääri rullalle ja nosta leivinpaperin päällä jääkaappiin hetkeksi aikaa jähmettymään.
Siirrä sitten tarjoilulautaselle.
PURSOTUKSET. Mausta vispikerma vaniljasokerilla ja siivilöi vaahdotuksen lomassa joukkoon vaniljakreemijauhe.
Peitä kääretortun reunat pursottamalla tähtityllalla suoraa nauhaa alhaalta ylös.
Pursota kääretortun laelle aaltoilevaa kuviota.
MUSTIKAT. Upota mustikat valkuaiseen. Pyyhi ylimääräinen valkuainen pois.
Kieritä mustikoita sokerissa. Anna kuivahtaa hetken aikaa. Mustikat voi sokeroida jo etukäteenkin – ne säilyvät jääkaapissa useamman päivän.
KORISTELE kääretorttukakku mustikoilla ja varvunpätkillä. Huom: sokerointiefekti häviää kostean kerman päällä vähitellen, joten kakku kannattaa koristella lähellä tarjoiluhetkeä.
Hei! Voiko täytteen rahkan korvata vaniljatuorejuustolla? Jos voi, niin mikä olisi sopiva määrä? 🙂
otronenS: Puolukkatäyte kuulostaa myös herkulliselta. Otanpa tuosta heti vinkin. – Kääretortun kääriminen voikin olla vähän haasteellista, jos täytteitä kaksin kappalein, kuten tässä. Löysä täyte myös hankala, sitä estämään vaniljakreemijauhetta tarpeen mukaan. 🙂
Miten olisi tuo Ailan leivinliinakikka? Katsopa Ailan kommentti tuossa alempana, 13.1. 2020.
Heip, korvasin mustikkatäytteen mustikan puolukalla ja pohjasta tein tumman. Puolukkatäytteestä tuli erittäin hyvä, ei olleenkaan liian kirpsakka mutta raikas. Tumma pohja puolukkaisen ja vaniljaisen täytteen kanssa mainio kombo. Kääretortun käärimisestä oli aikaa ja meinasi torttu levitä 😀 onneksi ei ollut tulossa kuin omaan käyttöön.
otronenS: Varmasti tummankin pohjan kanssa toimii hyvin. Ja tummaa pohjaa vasten vaalea vaniljatäyte sekä vaalea pursotus extra näyttäviä. Pakastamiselle vihreää valoa. Itse olen pakastanut kokonaisena, kuorruttanut sulaneena ja koristellut vähän ennen tarjoilua. (Koristelu nopeaa, jos mustikat sokeroitu etukäteen jääkaappiin.)
Aila: Kiitos kivasta palautteesta! Kiitos myös käytännöllisestä leivinliinavinkistä. 🙂
Moikka, sopisikohan tähän tumma kääretorttu pohja? Voiko tortun pakastaa tavalliseen tapaan? Paloina vai kokonaisena? Toki ilman pursotuksia..;)
Hei!
Tuo mustikkakääretorttu kutkuttaa joka kerta vieraidemme makuhermoja. Nytkin uunissa paistumassa pohjataikina.
Kiitos huippuhyvästä ohjeeesta.
Kypsän pohjan kippaan sokeroidun leivinpaperin sijaan leivinliinalle, jota ei tarvitse sokeroida. Täytetty kääretorttu on helppo pyöräyttää rullalle liinan avulla, eikä sokerinmurujen siivoamista tule.
HANNAKAISA:
Alempana on arvio 10-15. Muu tarjoilu huomioiden.
Heippa!
Tyttären synttärit lähestyy ja ajattelin vähän oikaista tarjoiluissa ja tehdä tällaisen kääretortun täytekakun sijaan ;). Montakohan henkilöä tämänkokoisesta tortusta suunnilleen syö?
Kiitos vielä kerran vinkistä ja loistavasta palvelusta! Tein kääretortun illalla valmiiksi, mutta kuorrutin vasta vähän ennen tarjoilua. Ja nyt kyllä onnistui täydellisesti, eikä pohja edes ehtinyt varjääntyä mustikasta. Kovasti sai makukin kehuja vierailta 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Elvi: voit laittaa samassa suhteessa tuorejuustoa. 🙂