Idean tähän reseptiin sain työkaveriltani, jonka kanssa tuli puheeksi hyvät kasvispiirakkareseptit. Uutta ja ennen kokeilematonta oli itselleni mustapekka-juuston käyttö suolaisessa piirakassa ja voin todeta, että hyvin se tähänkin kävi. Käytin täytteessä punaista pestoa, josta pidän tavallista pestoa enemmän, mutta maun mukaan kumpikin käy.
Tässä muuten piirasohje, jota voi suorastaan suositella tarjoilua edeltävänä päivänä valmistettavaksi. Juuri uunista tulleena pinta oli hieman vetinen, mutta tämä hävisi piiraan jäähtyessä eikä palannut enää uudelleen lämmitettäessä. Tarjoilua ennen käytin piiraan uunin kautta, sillä itse olen tottunut siihen, että suolaiset piiraat pitää syödä lämpiminä.
Akvamariini: Uskoisin että voi pakastaa. Pääsääntöisestihän kaikki suolaiset piirakat soveltuvat myös pakkaseen.
Tässä jopa sanotaan , että suoraan uunista otettuna piirakka on hieman vetinen mutta yön jääkaapissa vietettyään, ei vetiseksi enää muuttunut vaikka se uudelleen lämmitettiin!
Eli toinen vaihto-ehto on tehdä piirakka edellisenä iltana! 🙂