Muistaako joku munaliköörin makuisen Mövenpick-jätskin? Minulla ei ole tarkkaa mielikuvaa, koska se poistui markkinoilta, mutta pitkälti 20 vuotta siitä lienee, kun tätä herkkua tuli viimeksi maistettua. Se oli Mövenpickin suklaajätskin ohella ehdoton lempparini, parasta jätskiä mitä voi olla. Tästä muistosta lähti kehkeytymään ajatus kakusta, jonka valmistin Kinuskikissan 5-vuotissynttäreiden kunniaksi.
Yksi teistä lukijoista pyysi minua ideoimaan käyttöä koristelussa näkyville suklaalastuille. Nyt ne pääsivät kakun päälle, mutta niitä olisi voinut käyttää myös täytteessä. Lastuja saa ainakin prismoista, ne löytyvät kaakaojauheiden vierestä.
Kirsi: Mikä on kakun tilanne nyt kun se on ollut yön yli kylmässä? 🙂
Mulla tulee kaksi asiaa mieleen mitkä tarkistan heti . Ethän lisännyt liivateseosta muun massan sekaan liian kuumana? Tässä liivate pyydetään liottamaan ranskan kerman joukkoon että siinähän sitä jäähtymistä jo tapahtuu mutta olisiko liivateseos voinut olla tosiaan liian kuumaa?
Ja toinen mikä tulee mieleen niin kun puhuit että neste erottui valkuaisvaahdosta niin näin tuppaa käymään jos valkuaisvaahto seisoo ja odottaa vuoroaan kovin kauan. Eli kun valkuaisvaahto on vatkattu vaahdoksi saa edetä rivakoin ottein ettei se tosiaan joudu odottamaan vuoroaan turhan kauan.
Mutta toisaalta puhuit että neste erottui valkuaisvaahdosta mutta sanoit myös että täyte oli litkua…
Eli oliko koko täytemassa litkua vai vain valkuaisvaahto vai kaikki oli litkua?
Useinhan täytevaahto menee melko litkuksi liivatteen lisäämisen jälkeen mutta kun kakun antaa olla rauhassa kylmässä niin liivate tekee tehtävänsä.
Nyt on syytä ehkä odotella sinunkin tuoreimmat kommentit kakun tilanteesta mutta minä vielä suosittelen myös, että Kinuskikissa itsekin ehtii ongelmaasi arvioimaan. 🙂