Tämän leivosohjeen kehittelin lähestyvän itsenäisyyspäivän kunniaksi. Tarkoitus oli tehdä koristelustakin vielä enemmän isänmaallinen, mutta kuorrutteen marmorointi sinikseksi värjätyllä valkosuklaalla ei onnistunutkaan kuorrutteen nopean kovettumisen vuoksi. Päädyin sitten extempore taiteilemaan sarjan kalloja. Kalla on yksi ehdoton suosikkikukkani ja se tuntui sopivan arvokkuudessaan itsenäisyyspäiväteemaankin. Väri on tästä syystä hieman mielikuvituksellinen, vaaleansiniseksi sävytetty.
Vaihekuvissani täytteessä saattaa erottua pikakahvin muruja. Kokeilumielessä sekoitin pienen määrän kahvista suoraan täytteeseen, mutta se ei sulanut kuumaan rasvaan. Kannattaa siis noudattaa ohjetta ja sulattaa kahvi vesitilkkaan.
Kyllä onnnistivat loppujen lopuksi, harmittaa vain oma moka.. Täyte oli loistava, äitini ihastui siihen totaallisesti! Jouduin pakastamaan leivokset, toivottavasti ei vaikuta niihin. Ihmettelen, miten sinun valkosuklaakerroksesi on noin tasainen kun minulla se ei riittänyt koko levyn joka kohtaan ja johonkin sitä tuli todella ohuesti. Mutta kiitos reseptistä! 😀