30.8.2009
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
Jos haluat täytteeseen mintunvihreän sävyn, värjää kermavaahto pastaväreillä.
Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Yhdistä suklaasula tuorejuuston kanssa.
Lämmitä piparminttulikööri kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet.
Yhdistä tuorejuustoseos ja likööri-liivateliemi. Sekoita sitten kermavaahtoon vatkaimen hitaimmalla teholla.
Vatkaa seosta vain sen verran, että ainekset ovat sekoittuneet.
Kaada vuokaan kostutetun pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa.
Katso halutessasi myös ohje täytteiden soveltamisesta.
Hei! Herkuttoman Helmikuun loppumisen kunniaksi haaveilen minttu-karamellitäytteisestä sukaalakausta NakedCake tyyliin…onnistuuko tällä täytteellä? Mitä suklaakakkupohjaa (kolmeen osaan leikattavaa ja ensikertalaiseltakin tod.näköisimmin onnistuvaa…mutta täyteläisen suklaista) suosittelisit? Koetan koota kakun vuokaan hyytymään ja maustumaan jo edellisenä päivänä jotta saisin siistit reunat ja täytteen pysymään kakun sisässä nätisti.
Entä miten toteuttaisin vielä kinuskin/karamellin sinne väliin, minttutäytteen alle..onnistuuko esim. mascarponella kevennetty, kinuskiksi keitetty kondensoitu maito tms. (eli tykky sekä voimakkaan kinuskin/karamellin makuinen) levittää kostutetun pohjan päälle ennen minttutäytettä…?
Ehkäpä hieman kunnianhimoista lähes ensikertalaiseksi kakkujen saralla, (mutta näen sen jo sieluni silmin), neuvot olisivat siis arvokkaita ;D
Evar: Itse joskus korvaan tuorejuustoa rahka valmisteilla eikä se ole yhtään hullumpi idea! Varmasti siis sinäkin voit niin tehdä. Minä vaihdan aineet lähes yksyhteen eli 100g tuorejuustoa olen vaihtanut puolikkaaseen purkkiin rahkaa,ja hyvä on tullut. 🙂
Hei! Mitä olet mieltä (maun ja rakenteen puolesta), jos tuorejuuston korvaisi vaniljarahkalla? Entä missä suhteessa kannattaisi tuota rahkaa laittaa?
Fazina: Piparminttuaromia voi tosiaankin käyttää liköörin asemesta, kuten nalamuru neuvoi ja 1.vinkissä lukee. Juuri kävin Citymarketissa ja siellä näkyi olevan piparminttuaromia leivontatarvikehyllyllä. Eli sillä mennään! 🙂
Fafina: kurkaappa tuo vinkki 1 tuosta alusta siinä on neuvottu miten piprminttu aromilla korvata tuo likööri.
Onko olemassa mnitään korviketta tuolle piparminttuliköörille? Sillä en löytänyt sellaista kaupasta… 🙁
KarkkiKaveri: se riippuu täytteestä… jos täyte on hyvin löysää, vaniljakreemijauhe ei ole riittävän tehokas jähmettäjä. Esimerkiksi tässä likööri tekee täytteestä melko juoksevan, joten liivate on ainoa vaihtoehto.
Voiko tässä kakussa ja yleensäkin sitten kaikissa muissa kakuissa korvata tuon liivatteen vaniljakreemillä? Yhden täyteen ohjeessa kun kirjassasi on vinkki että liivatteen ja sitruunamehun voi korvata 1dl vaniljakreemijauhetta.
kakkare: kannattaa huomioida, että täyte on melko löysää ja kakkupohjista tulee paljon painoa. Mietin vain, miten käy alimmaisen täytevälin kanssa, pursuaako välistä ulos..? Toisaalta jos kokoat kakun hyvin napakkaan vuokaan, niin ehkäpä täyte ei pääse sieltä mihinkään valumaan. Liköörimerkki taisi olla Bols. Kovin montaa vaihtoehtoa ei Alkosta löydy, eikä välttämättä isosti väliä mitä käytät. Itsekin olen tainnut käyttää eri merkkejä.
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Krisuliino: pahoittelut, etten ehtinyt aiemmin vastailemaan! Minusta tuo suunnitelma vaikuttaa hyvältä. Itse olen käyttänyt kyseistä kinuskia sellaisenaan täytteen alla. Varmasti tulee herkullinen, joskin melko makea kakku. Itse valitsisin mehevän suklaakakkupohjan tai aidon suklaakakkupohjan. Ensin mainittu kannattaa leikata kylmänä levyiksi, pysyy paremmin kasassa.