Mausteet kuuluvat jouluun, mikseivät siis myös jouluiseen kakkupohjaan. On makuasia, antaako mausteiselle ja mehevälle pohjalle pääroolin ja valitsee täytteeksi jotain neutraalimpaa (kuten vaniljaa tai valkosuklaata). Toinen vaihtoehto on vahva maku myös täytteessä, esimerkiksi puolukka tai karpalo sopivat raikkaudessaan hyvin.
Ei ole haitaksi, vaikka pohja jää 55 minuutin paistoajalla keskeltä aavistuksen verran kostean oloiseksi. Tämä tuo kakkuun mehevyyttä!
Huoneenlämpöisten raaka-aineiden käyttö on suositeltavaa. Tämä auttaa myös kakun tasaisempaan kohoamiseen (lukaise myös pyyhevinkki).
Roosis: minusta karpalon ja valkosuklaan makupariksi sopisi hyvin kinuski. Joko ihan perinteinen kiiltävä kinuskikuorrute:
https://www.kinuskikissa.fi/reseptihaku
… tai sitten tahnamainen Sticky toffee, kuten tässä kakussa:
https://www.kinuskikissa.fi/sticky-toffee-mustikkakakku
Lisää ideoita voi bongailla täältä:
https://www.kinuskikissa.fi/reseptihaku?cat=%2Freseptit%2Ftaytekakut