Matcha on laadukasta, japanilaista vihreää teetä, jonka ravintoarvot ja antioksidantit ovat moninkertaiset tavalliseen vihreään teehen nähden. Matcha on nousemassa trendiraaka-aineeksi myös leivonnassa. Jauhemaisen rakenteensa ansiosta matchaa on helppo yhdistää erilaisiin taikinoihin ja täytteisiin. Sitä voi käyttää muffinsseissa, pikkuleivissä, suklaakonvehdeissa, raakakakuissa…
Ihastuin matchaan, kun siskoni tarjoili minulle vihreää maitojuomaa, matcha lattea. Se valmistetaan matcha-jauheesta ja mantelimaidosta (tai muusta maitojohdannaisesta). Teelusikallinen matcha-jauhetta sekoitetaan tilkkaan kuumaa vettä. Muutama desi mantelimaitoa kuumennetaan ja vaahdotetaan maidonvaahdottimella ja lisätään teen joukkoon. Makeutusta voi lisätä oman maun mukaan.
Kiitos danalowe, kiva kuulla maistelukokemuksestasi! Kiitti myös toiseen reseptiin antamastasi valkosuklaavinkistä. 🙂