26.7.2011
Ota jäätelö pehmenemään huoneenlämpöön ja sekoittele sitä kulhossa pohjan valmistamisen lomassa.
Vuoraa irtopohjavuoan (24-26 cm) pohja leivinpaperilla. Leikkaa myös reunojen ympärille leivinpaperisuikaleet.
POHJA. Sulata maitosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Sekoita riisimurojen joukkoon.
Painele seos kevyesti vuoan pohjalle. Laita hetkeksi pakkaseen kohmettumaan.
TÄYTE. Sekoita pehmenneen jäätelön joukkoon kardemumma. Levitä puolet jäätelöstä pohjan päälle.
Pursota väliin toffee- ja suklaakastikkeita.
Levitä päälle loppu jäätelö.
KORISTELU. Pursota päälle raidoitusta molemmilla kastikkeilla.
Vedä veitsellä raidoituksen poikki edestakaisin liikkein, jotta kastikkeet sekoittuvat ja pinta marmoroituu.
Nosta pakkaseen jäätymään.
Irrota vuoan reunus ja leivinpaperit. Siirrä kakkulautaselle.
Viimeistele koristelu suklaaruusuilla ja -lehdillä. Tarjoile puolen tunnin sisällä.
Aivan, kiitos vinkistä! Onhan se sama juttu hyydytettävien kakkujen keksipohjissakin, ettei kannata liian tiiviiksi painella. Enpä tullut ajatelleeksi
Hyvä vinkki Keittiökoiralta! Myös suklaan laatu vaikuttaa jonkin verran: tumma suklaa jähmettyy kovemmaksi kuin maito- tai valkosuklaa.
Eeria: en nyt ole mikään asiantuntija sinänsä, mutta itselläni on samoja kokemuksia kinuskikissan Suomi-kakusta, joka on yksi ohje kirjasta. Ensimmäisellä kerralla painelin pohjan turhan tasaiseksi ja tiiviiksi ja pohja oli kuvailemallasi tavalla täytettä paljon kovempi ja hankala saada leikattua edes terävällä veitsellä.
Toisella kerralla pohja oli helppo leikata, koska levitin riisimuro-suklaaseoksen vain ihan kevyesti pohjalle niin, ettei täyte valu rakosista, mutta jätin ”ilmaa” muroseokseen. 🙂
Tämä oli tosi tykätty vieraiden keskuudessa! Pohja vaan oli vähän vaikeasti leikattava. Siinä vaiheessa, kun jäätelöä sai jo leikeltyä, olisi pohja tarvinnut vähän terävämpää asetta. Minulla oli kylläkin puolet suklaasta maito- ja puolet tummaasuklaata. Mahtoikohan tuo vaikuttaa vai onko muut kokenut pohjan kovuuden ongelmaksi? Jäin vaan miettimään, että saisiko sitä jollain kikalla pehmeämmäksi, uudestaan kun aion varmasti tehdä maun ja helppouden vuoksi! 😛
marenkipohja kävis kyllä. ja toi ohramallas ei sovi, ainakin ystäväni jolla kelliakia näin sanoi.
Pakko oli vielä vähän surffata ja tuli vastaan tällainen, sopisikohan tämä pohjaan? http://fi.finax.com/product/crunch/
Keliakialiiton sivulla on tällaista tietoa: http://keliakialiitto.fi/liitto/nyt/uutiset/?nid=70
Varminta varmaan olisi kysyä vieraalta, jos se suinkin on mahdollista. Aika monilta listoilta riisimurot (esim. juuri Kellogg’s, Rainbow, Eldorado) löytyy gluteenittomina, vaikka niissä tuota mallasuutetta onkin. Makrobioksen riisimuroissa on vain riisiä, mutta niitä taitaa olla vaikeampi löytää. Ehkä jostain luontaistuotekaupasta tai isommasta marketista voisi saada.
Muista tarkastaa myös kastikkeet ja koristeet tai jos päädyt sulattamaan suklaata, niin sen valmistusaineet. Yllätyksiä on joskus tullut vastaan… Marenkipohjakin vois muuten olla kiva. Onnea matkaan! (itse en siis ole keliaakikko, mutta epäsäännöllisen säännöllisesti on ollut tarvetta leipoa gluteenitonta)
joo, toi kääretorttupohjakin toimisi varmasti. ja hyvää tää on kyllä vaikka vaan jätskinäkin =)
Hei. Kiitti vinkeistä, yritän löytää jotain millä saisin tämän toteutettua gluteenittomana.. Juurikin Kelloggsin riisimuroista katsoin ja niissä oli sitä ohramallasta. Jospa nyt löytyis joku keliaatikkoKinuski, joka voisi vinkata minulle. 🙂
Voiskohan tämän tehdä kääretorttupohjalla, sen ainakin osaisin tehdä gluteenittomana. Varmasti sekin olisi herkullista! 😉
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Minuun iski Uuden Vuoden kynnyksellä hävikki- buumi.
Kaapin perukoilla oli jos jonkinlaista suklaan jämää, joulupipareitakin oli vielä pöydällä ja kylmään jäi myös yksi vispikerma joulusta.
Tämä jäätelökakku silmissä en ostanut muuta kuin yhden vispikerman, kaikki muu löytyi kotoa.
Pohja siis kuin tässä, vaniljajäätelön tein itse tällä ohjeella
https://www.kinuskikissa.fi/coocie-dough-jaatelo/
jäätelön sekaan murustin ne joulupiparin loput ja marmorointi koristelu on niillä suklaajämillä.
Vitsit mikä Uuden Vuoden herkku!! Olipas hyvää! 🙂
Onnellista Uutta Vuotta kaikille Kinuskikamuille!! 🙂