Raakakakkua ei kannata leipoa vain maun ja helppotekoisuuden vuoksi – se soveltuu luonnostaan useimpiin erityisruokavalioihin.
24.8.2014
Perusannos pieniksi leivoksisksi jaettuna riittää 12 henkilölle.
neliskanttinen reunallinen vuoka (9 x 25 cm)
tuorekelmu
Perusannos pieniksi leivoksisksi jaettuna riittää 12 henkilölle.
neliskanttinen reunallinen vuoka (9 x 25 cm)
tuorekelmu
Vuoraa pieni leipä- tai reunallinen uunivuoka (9 x 25 cm) tuorekelmulla. Jos tarkoituksesi on tarjoilla leivonnainen kakkuna, laita pohjalle lisäksi leivinpaperinpala, joka helpottaa kelmun päältä siirtämistä.
POHJA. Hienonna liotetut mantelit tehosekoittimessa.
Lisää loput pohja-ainekset ja pyöräytä tasaiseksi massaksi. (Ulkonäkö muistuttaa domino-keksipohjaa, mutta maku on täyteläisempi ja hieman makeampi.)
Painele seos vuoan pohjalle. Voit käyttää levittämisessä apuna sormia, sillä seos on rakenteeltaan hieman taikinamaista.
TÄYTE. Hienonna liotetut cashewpähkinät tehosekoittimessa.
Lisää siirappi, kookosöljy ja vaniljauute. Anna käydä hyvän aikaa, kunnes seos on aivan tasaista ja hienoa.
(Tässä vaiheessa hieman toffeemainen väri ja makuvivahde!)
Lisää marjat ja pyöräytä sileäksi.
Kaada täyte vuokaan. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa noin kolme tuntia.
Irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle tai leikkaa paloiksi.
KORISTELE tuoreilla marjoilla, kaakaonibseillä ja yrteillä.
Moi! voiko kookosöljyä korvata jollain?
KKatariina: varmasti onnaa pakastaminen oikein hyvin.
Voiko kakkua pakastaa, jos juhlat on sunnuntaina?
Kiitos neuvoista!
Satu: periaatteessa tehokkaalla blenderilläkin onnistuu. Itse olen kokenut blenderin kanssa ongelmaksi, että paksumpi aines ei kunnolla kierrä, vaan koko ajan on kaavittava seosta pohjalta ja reunoilta. Mutta ehkä näissä on valmistajakohtaisia eroja. Kannattaa ainakin testata ennen kuin ostaa toista kallista laitetta.
Pitääkö manteleiden jauhamiseen olla monitoimikone, vai ovatko ne liotettuina sen verran pehmenneet, että blenderilläkin onnistuisi? Aivan ihanalta vaikuttava ohje!
PetrusKa: nyt lyö tyhjää, mitä marenkipiiloa tarkoitat? Mutta yleisesti ottaen voin vastata, että marenkikakut kannattaa aina koota mahdollisimman lähellä tarjoiluhetkeä.
Hieno juttu, nyt siis pähkinät likoamaan 🙂 Samaa mietin valkosuklaa-mangomarenkipiilosta, meneekö yhdessä tai kahdessa yössä marenki ihan mössöksi..?
PetrusKa: kyllä voit tehdä paria päivää aikaisemmin. 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2546 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
helmi: raakaleivonnan piirissä jos pysytään, niin kaakaovoilla voi korvata, tosin se saattaa vaikuttaa hivenen makuun.