Annoksesta tulee 3 kpl pyöreitä (halkaisija 24 cm) marenkipohjia, 2 kpl isompaa pyöreää pohjaa (halkaisija 26 cm) tai yksi pellin (31 x 39 cm) kokoinen pohja. Annos on sopiva myös yhteen reilun kokoiseen pyöreään pavlovakakkuun, jossa marenkipohja on tavallista selvästi paksumpi.
Sini: itse olen aina valmistanut marengin tällä systeemillä, joten on vaikeaa uskoa, että sokerin lisääminen olisi selitys ongelmille. Mieleeni tulee muutama kohta, jossa kannattaa olla tarkkana. Ensinnäkin valkuaisvaahdon täytyy olla kunnolla kovaksi vatkautunut. Tästä onkin selkeä vinkki ohjeessa eli kulho pitäisi voida laittaa ylösalas ja marenki pysyy kiinteästi kulhossa. Toinen asia, mitä ohjeessa korostetaan on sokerin lisääminen riittävän hitaasti. Näin se ehtii liueta kunnolla valkuaisvaahtoon. Kolmas tekijä liittyy uuniin: kannattaa varmistaa, että lämpötila pitää paikkansa. Jotkin uunit voivat olla epätarkkoja matalammissa lämpötiloissa. Parempaa onnea ensi kertaan! 👍