Marenkikreemin (= marenkivoikreemi) ohjetta on toivottu moneen otteeseen. Marenkikreemi valmistetaan valkuaisvaahdosta ja voista. Se ei ole yhtä makeaa kuin sokerikreemi. Käyttötarkoitus on kuitenkin sama: kreemiä voi pursottaa ja käyttää kakun kuorrutteena. Sitä on voi värjätä pastaväreillä ja maustaa aromeilla.
Lähteenä käytin tätä Kinuskileipomo Piece Of Helsingin laatimaa perusteellista ohjetta. Tein omaan versiooni joitain muutoksia, sillä minulla sokerivesi saavutti niin nopeasti vaaditun lämpötilan, että koin parhaaksi lämmittää sen kaksivaiheisesti.
_Anna__: mitä jos pelaisit varman päälle ja tekisit sittenkin sokerikreemin? Itse käytän yleensä sitä helppotekoisuuden vuoksi. Se on käytössä esim. tuossa vintagekakussa, joka löytyy etusivulta. Tässä linkki kreemiin:
https://www.kinuskikissa.fi/kreemit