23.12.2011
neliskanttinen reunavuoka (12 x 15 cm)
leivinpaperi
terävä veitsi
neliskanttinen reunavuoka (12 x 15 cm)
leivinpaperi
terävä veitsi
Soseuta mansikat sauvasekoittimella.
Laita kaikki ainekset kattilaan.
Keitä reilulla keskilämmöllä noin 30 minuuttia. Seos saa porista reilusti koko keittämisen ajan. Sekoittele aika ajoin – loppua kohden tiheämmin.
Marmeladi on valmista, kun seos on muuttunut niin paksuksi, että se on hilkulla tarttua kattilan pohjaan sekoittelusta huolimatta.
Tarvittaessa voit tehdä vesilasitestin, kuten kinuskin kanssa: pudota pieni nokare marmeladia kylmään vesilasiin. Kaada vesi pois. Marmeladi on valmista, kun saat noukittua tipan ehjänä nokareena lasin pohjalta
Kaada marmeladiseos leivinpaperilla vuorattuun astiaan (n. 12 x 15 cm).
Anna jähmettyä jääkaapissa.
Leikkaa marmeladi kuutioiksi öljytyllä veitsellä.
Kierittele kuutiot sokerissa.
Pihkamarja: Marmelaadien pitäisi säilyä useampia viikkoja hyvänä ilmatiiviiseen rasiaan säilöttynä jääkaapin viileydessä. Eli jos teet ne täällä kotona,säilöt oikein kylmässä ja jos ne taas lentomatkan jälkeen Skotlannissa pääsisivät heti kylmään,niin uskon että voit hyvin tehdä.
Käy muuten tutustumassa
https://www.kinuskikissa.fi/kotileipurin-sailyvyysopas/
Miten pitkään nämä mahtavat säilyä hyvänä? Olisi tarkoitus ottaa joululahjaviemisiksi Skotlantiin, mutta en tiedä säilyvätkö ihan niin pitkää, kun joutuisivat melkein pari viikkoa odottelemaan jouluaattoa.
Puolukkamarmeladista tuli varmasti makoisaa. Kiitos kommentista, liinalaura!
Korvasin mansikat puolukoilla ja hillo-marmelaadi sokerin hillosokerilla. Hyviä tuli (: Kiitos ohjeesta
Lupailin tammikuussa testata marmeladia pitkästä aikaa uudelleen. Nyt tämä on tehty ja tein sen pohjalta joitain tarkennuksia ohjeeseen. Ainesosia en muuttanut, mutta kuvailin tarkemmin keittovaihetta, sillä muutamilla oli marmeladi jäänyt löysäksi. Makeitahan näistä tulee, se on selvä. Vähemmän makeaa saisi helposti vaihtamalla mansikan tilalle – ainakin osittain – esimerkiksi puolukan.
Talvicci: voi harmi. 🙁 Minä otan ohjeen uudelleen kokeiluun ja pohdin voisiko sitä muokata jotenkin.
Lasten synttäreille tätä kokeilin eikä onnistunut.
Ylimakea,kuivunut hillo tuli tästä mieleen. Edes lapset ei suostuneet syömään. Roskiin meni. Aina ei voi onnistua 😀
Eipä tullut koossa pysyvää marmeladia minulle 🙁
Keitin yli puoli tuntia, mutta alkuun ilmeisesti liian pienellä teholla.
Vastatkaa, jos joku on asteita mitannut, eli minkälämpöiseksi kannattaa seosta keittää? Harmi, kun en itse tajunnut mitata.
Paseerasin muuten mansikat siivilän läpi, kannattaa kokeilla! Tuli tosi siisti koostumus ja siemenet jäivät siivilään.
Harmillisesti vaan hilloksi meni tämä erä.
riinulikka: tarkoitus on tehdä marmeladia taas tässä joulun alla. Katson sitten samalla, miten ohjetta on tarpeen päivittää.
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos vastauksesta mari-johanna 🙂