Näin kesäaikaan – ei klassisen mansikkakakun voittanutta. Makeita kesäpäiviä toivottaa Kinuskikissa! 🙂
18.6.2012
siivilä
pussinsulkija
siivilä
pussinsulkija
POHJA. Valmista mehevä suklaakakkupohja erillisen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaan.
TÄYTE. Mittaa kulhoon kuohukerma ja vaniljasokeri. Vatkaa vaahdoksi.
Lisää joukkoon toffeevanukas ja vaniljakreemijauhetta sen verran, että täyte on sopivan jämäkkää.
Leikkaa mansikat siivuiksi.
KOKOA kakku. Aseta ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta ja levitä päälle puolet mansikkasiivuista ja puolet täytteestä.
Kostuta ja täytä toinen väli samalla tavalla. Nosta päälle kolmas pohja ja kostuta.
KUORRUTUS ja PURSOTUKSET. Mittaa kulhoon vispikerma ja sokeri. Vatkaa vaahdoksi ja siivilöi joukkoon vaahdotuksen aikana vaniljakreemijauhe.
Levitä kermavaahtoa kakun reunoille (kts. ohje kermavaahdon levittäminen raapalla). Voit käyttää levittämiseen raapan ohella myös esimerkiksi levitys- tai palettiveistä
Laita loput kermavaahdosta pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota päällisen reunat kermalla (kts. pursotusmallistosta kohta ”kiehkurat eri suuntiin”)
KORISTELU. Leikkaa karambolat ohuiksi siivuiksi. Aseta kakun päälle kokonaisia mansikoita, karambolansiivuja ja sitruunamelissan lehtiä.
Paina myös reunoille karambolansiivuja.
Ripottele pursotuksen päälle mokkahippu-nonparellia.
kakkukani: makuja on monia, ja varmasti voi laittaa oreo-täytteenkin lisäksi. Itse kuitenkin näkisin, että tässä kakussa täytteineen on jo sen verran paljon erilaisia makuja, että olisikohan kuitenkin parempi laittaa tuota samaa täytettä molempiin väleihin. Tämä siis minun näkemykseni. 🙂
Hei, rippijuhliin olen tekemässä kakkua tuolla mehevällä suklaakakkupohjalla. Kaksi täyteväliä tulisi, kumpaankin tuoreita mansikoita pohjalle ja toiseen väliin tämä täyte, mutta voisiko toiseen väliin laittaa jotain muuta täytettä? Olisiko se oreo-täyte huono valinta tämän toffeetäytteen kanssa? Muita ideoita? 🙂
Kirsi: tämä riittää noin 15 syöjälle.
Hei, monellekko hengelle tällä ohjeella valmistettu kakku riittää?
Kaisu: ei tummu minun kokemukseni mukaan…
Hei, kuinka nopeasti karambola tummuu sen viipaloimisen jälkeen? Auttaako sitruunamehu?
Marita Lasanen: Pahoittelut vastauksen viipymisestä,toivottavasti vielä ehtii! 🙂
Itse en tätä kyseistä pohjaa koskaan ole tehnyt, mutta eiköhän tähän päde sama sääntö kuin muihinkin pohjin että jos lisäät munien määrää niin lisäät sitten myös samassa suhteessa muiden aineiden määrää ja hyvä tulee. Kolmen munan pohja on tehty 24 cm vuokaan ja sitä vain jäin pohtimaan, että tavis sokerikakkupohjaan verrattuna tässä on melko paljon aineita, joten pitäisikö ottaa jo astetta isompi vuoka käyttöön,jos haluaa kuitenkin leikata kakun kolmeen osaan. 🙂
Hei, kysyisin kakun koosta. Epäonnistuuko jos teenesim. kuuden munan pohjan, teenkö sitten 1,5 kertaisena täytteen, kerroksia ei taida silti vielä tulla yhtä lisää, pitäisikö tuplata määrät? Kiitos jos ehdit vastata ☺
Tuude: vau, mikä onnistuminen! Kiitos, että sain jakaa sen kanssasi. 🙂
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos maris!