Aikomuksenani oli tehdä mitä perinteisin marjapiirakka – ”mamman marjapiirakka” – joka oli helppoudessaan ensimmäisiä leivonnaisia, joita tein lapsena ihan itse alusta loppuun. Nyt en malttanut olla hieman soveltamatta, koska ajatus mascarponejuustosta täytteessä tuntui niin houkuttelevalta. Näin piirakka saikin ripauksen italialaista vivahdetta. Viinimarjat tekivät piiraasta kivan raikkaan. Muista marjoista sopisivat ihanasti myös mustikat.
Bansku88: onnistuu varmasti pellillekin. Voi olla, että paistoaikaa vaatii hieman enemmän, mutta tuskin kovin radikaalisti kumminkaan.
Vuokien muunnostaulukoista löytyy apua siihen, miten pyöreät piirakat muunnetaan sopiviksi pellille: https://www.kinuskikissa.fi/vuokien-muunnostaulukot/. Eli kannattaa aloittaa mittaamalla oman pellin koko ja suhteuttaa se sitten lähtövuokaan. 🙂