Japanilaisen keittiön terävin kärki on tietenkin sushi, jota ei heti osaisi mieltää makean leivonnan tuotteeksi. Eikä se sitä toki olekaan, kun puhutaan merilevää, raakaa kalaa ja tulista wasabia yhdistävästä riisiherkusta. On kuitenkin hauskaa vääntää asioita hieman päälaelleen ja makuelämysten äärellä tulee kysyttyä itseltään, saisiko ideaa jotenkin hyödynnettyä leivonnassa. Entä jos riisi olisikin pehmeän kermaista puuroriisiä ja sisällä raikkaita hedelmiä?
Joskus tämä temppuilu onnistuu, joskus ei. Tällä kertaa kehittely edellytti aikamoista ajatusjumppaa. Täytteiden kanssa ei tarvittu kuin muutama kokeilu, mutta merilevän korvaajaa oli vaikeaa keksiä. Mikä olisi riittävän ohutta, riittävän herkullista, riittävän taipuisaa? Lopulta tulin siihen tulokseen, että suklaata sen on oltava, sillä suklaassa on tarpeeksi makua (ilman levää eivät perinteiset makirullatkaan maistuisi miltään) ja värikin on tummuudessaan oikean suuntainen. Vaan miten suklaa rullalle? No, siitä enemmän reseptissä. 🙂
soja: varaisin kyllä 2-3 kappaletta henkilöä kohden.