Nyt on oppirahoja maksettu urakalla ja uusi päivitetty macaron-ohje valmis! Tämä on ollut varsinainen projekti. Kaikki alkoi aiemmasta macaron-ohjeesta, jonka yhteydessä pähkäilin, kuinka saada macaron-kuorille sileä pinta. Sain teiltä paljon erinomaisen hyödyllisiä vinkkejä ja haluan esittää auttavaisuudestanne sydämelliset kiitokset! Tein erilaisia kokeiluita tarkoituksenani kartoittaa taikinan valmistuksen eri osuuksien vaikutuksia. Mitä aiheuttaa valkuaisten vatkaaminen liian kovaksi vaahdoksi? Entä mitä seuraa, jos vaahto jää aivan liian löysäksi? Entä mikä on käytetyn mantelijauhemerkin osuus? Onko siivilöiminen tai tehosekoittimella jauhaminen välttämätöntä? Näihin kysymyksiin sain testeilläni vastauksia ja olen toivottavasti viisaampi myös auttamaan teitä macaron-pulmissa.
Kokeiluideni kautta päädyin siis alla olevaan ohjeeseen. Simppelistä ainesluettelosta huolimatta macaron-ohjeissa, kuten kaikissa muissakin resepteissä, esiintyy eroja ainesten määrissä ja työvaiheiden opastuksessa. Siksi kannattaa aina tarkastella ohjetta kokonaisuutena. Itselläni avainasiaksi muodostui valkuaisten vatkaamisen oikea-aikainen lopettaminen. Optimaalinen vaahto ei kuitenkaan yksin riittänyt saamaan kuorista sileitä. Mantelijauhe piti lisäksi pyöräyttää monitoimikoneella yhdessä tomusokerin kanssa. Pelkkä siivilöiminen ei minulla riittänyt. Mantelijauhemerkeissä on eroja. Sileintä taitaa olla Sallisen jauhe. Se on niin hienojakoista, että todennnäköisesti kaikki menee siivilästä läpi. Kuitenkin siivilöinti kannattaa tehdä jo yksin takia, että ainakin minulla monitoimikoneen jäljiltä seoksessa oli kovia paakkuja.
Tässä kolme herkullista täytettä valittavaksesi. Tee jokaista tai valitse mieleisin maku. Onnea macaron-leivontoihin!
Kullakin täyteohjeella saat täytteen noin puolikkaseen annokseen macaroneja.
pellavapaita: en tiedä minkä kokoinen oli sinulla käytössäsi, mutta tällaista 11-millistä olen itse macaroneissa käyttänyt:
https://toivepuoti.kinuskikissa.fi/epages/kk.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Kinuskikissa/Products/02-0-0163