Yksi monista suosikkimauistani on nougat. Nougat-nimitystä käytetään kolmessa eri yhteydessä ja ne poikkeavat toisistaan merkittävästi. Ensinnäkin nougat voi olla mantelista ja sokerista/hunajasta valmistettua kovaa karkkimassaa. Toisaalta on olemassa nougat-konvehteja ja -patukoita, jotka muistuttavat rakenteeltaan pehmeää suklaata. Kolmas, ns. ranskalainen nougat, on vaaleaa, vaahtomaista ja hivenen sitkeää massaa, jonka seassa on mantelia. Erilaisia nougat-reseptejä on paljon ja yhtenä raaka-aineena niissä esiintyy usein hunaja. Tähän kakkuun yhdistin nougat-lajikkeista kaksi.
Koristeluidea on hautunut mielessäni viime joulusta saakka. Lumilyhdyn sisään voi laittaa paristolla toimivan tuikun tai minikokoisen valosarjan. Viimeksi mainittuja saa kirja- ja askartelukaupoista. Valonlähteen alle, kakun pintaa vasten voi asettaa suojaksi palan foliota. Tällaisen valkosuklaalyhdyn voisi tehdä hyvin myös piparkakkualustan päälle. Oiva lahjaidea siis!
soffu: miten olisi murot tai muut riisi/maissijohdannaiset? Rapea (sokeroimaton) muromysli/granola? 😊