24.10.2007
*) Kokeile myös itse tehtyä voitaikinaa tai rahka-voitaikinaa.
*) Kokeile myös itse tehtyä voitaikinaa tai rahka-voitaikinaa.
Kauli voitaikina tai jos käytät pieniä voitaikinalevyjä, lado ne pöydälle hieman limittäin ja painele saumat yhteen.
Levitä päälle tuorejuusto, yrttisilppu ja lohisiivut.
Rullaa kääretortun tapaan.
Peitä foliolla ja laita jääkaappiin ainakin tunniksi (voit tehdä rullan jo hyvissä ajoin valmiiksi!).
Leikkaa n. 15 mm paksuiksi siivuiksi.
Voitele ja paista uunissa 200 asteessa n. 10 min, kunnes kuikurat ovat saaneet hieman väriä.
Voiko näihin käyttää lehtitaikinaa voitaikinan sijaan? Sitä kun sattuisi olemaan valmiina pakkasessa 600g. Onko tuo määrä (600g) oikea?
Kiitos 🙂
Heippa!
Kiitos mahtavasta blogista – sen ansiosta saatu monet upeat juhlat järkättyä 😀
Tein näitä gluteenittomana, eli tuon rahkavoitaikinan itse. Semperin jauhoilla ainaskin onnistui hyvin ja ainakin mulle maistui, kun koepalan popsin 😛
Tuplana tein taikinan ja tuli 42 kpl.
Varuiksi vielä ennen paistamista tuikkasin coctailtikun taikinan ”saumakohtaan”, ettei leviä pitkin pituuttaan pellille (niinkun joskus on käynyt 😉 )
Ja mukavaa kun taas sivusto pelittää, meinasi jo hätä tulla kun juhlat sunnuntaina 🙂
Näitä kinkkuhyrriä tuli vastaavasta voitaikinamäärästä 17 kappaletta, joten samoissa lukemissa varmaan liikutaan. 🙂
Kuinka monta kiekuraa ohjeesta tulee?
JEKAME:
Jos olet paistanut nämä jo valmiiksi, niin sitten kannattaa pakastaa. Ota edellisiltana pakkasesta jääkaappiin ja lämmitä uunissa lähellä tarjoilua.
Innostuin tekemään näitä jo nyt lauantai-iltana, juhlat vasta tiistaina. Säilyykö nämä hyvänä siihen asti vai menevätkö liian mössöksi jääkaapissa? Olisiko pakastaminen hyvä idea? Miten sulatus? Jääkaapissa? Huoneenlämmössä? Uunissa? Kannattaisiko pakastaa raakana? Käytin valmistaikinaa eli ei vissiin saa pakastaa raakana?
MiKu: kaikenlaiset kierteet on kyllä hyviä: kinkku, lohi, poro… Samasta taikinasta saa helposti kahta eri lajia kahvipöytään ihan vaan tuon perusraaka-aineen vaihdoksella.
tässähän tulee ihan nälkä, kun kuvia katselee. Meillä koulussa tehtiin sholttiksia eli samanlaisia kuin nuo sinun lohikuikurat , mutta eri nimellä. Täytteeksi tuli paprikaa, jauhelihaa, sipulia, mausteita…Mitä nyt haluaakaan käyttää. Kannattaa kokeilla myös poroa täytteenä, sillä kaupasta saa valmiita säilykkeitä siihen tarkoitukseen ja maku on omasta mielestäni mitä mahtavin.
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
otronenS: nyt en pysty tarkistamaan, kuinka paljon kuusi levyä painaa eli mikä on vastaava määrä voitaikinaa (pakettien koot ovat saattaneet muuttua, kun reseptin laatimisesta on seitsemän vuotta). Mutta lehtitaikinaa voit hyvin käyttää tilalla!