Tähän kakkuun voi tuhlata superlatiiveja: rupeamana tämä oli kokemistani työläin ja jännittävin. Kakku oli tekemistäni fyysisesti isoin ja taisipa siitä tv-kuvauksen ansiosta tulla myös kuuluisin blogini kakuista: suunnittelin kakun siis MTV3:n uutisten loppukevennykseen. Mahdollisuus koukuttaa uusia kakkuharrastajia oli ainutkertainen, joten halusin kakkuun paljon ”erikoisuutta”. Kuorrutteeksi valitsin pronssisuihkeella viimeistellyn suklaamarsipaanin (marsipaani + kaakaojauhe), kakun malliksi kerroskakun ja koristeiksi liljoja, joiden yksityiskohdissa riitti työvaiheita. Lopulliseen uutispätkään mahtui tietenkin kaikesta tästä vain murto-osa.
Kakun viimeiset vaiheet jouduin suorittamaan pikakelauksella: koristeiden asetteluun ei ollut mahdollisuutta keskittyä samalla hartaudella kuin normaalisti. Oma silmä näkee, että paremminkin olisi voinut suoriutua. Ehkä otan vielä revanssin hieman eri koristeilla. Kiire oli valokuvauksenkin kanssa, enkä siltikään ehtinyt nappaamaan kuvaa ennen kakun korkkaamista, joka tehtiin jo kuvauksissa.
Enemmän tarinaa kakun tekovaiheista alla vaihekuvien yhteydessä. Tavallisen kokoisen kakun reseptistä voi soveltaa tekemällä yhden 5 munan pohjan ja puolittamalla kostukkeen, täytteen ja kuorrutteen määrät. Sokerikreemiä riittää yksinkertainen annos ellet halua varata sitä myös pursoteltavaksi. Kerroskakussa sokerikreemipursotuksia käytettiin kerrosten välisten ”saumojen” peittelyyn.
Tuoreet tai pakastetut lakat tuovat ihanaa vastapainoa makealle valkosuklaamousselle. Mikäli marjoja ei ole saatavilla, voit käyttää hilloakin. Silloin kokonaisuudesta tulee makeampi ja kostukkeen vaniljasokerin voi jättää pois.
RECEL:
Lukaisepa ylläoleva teksti. Siitä käy ilmi, miten Kinuskikissa tämän kakun kanssa toimi, ja mitä vaiheita oli valmistuksen aikana.