Viime viikolla Kinuskikissa vietti hyydykekakkuviikkoa. Sen tiimoilta heräsi lukijoiden taholta aiheellinen toive liivatteettomasta hyydykekakusta. Kehittelytyö edellytti sen verran monta (olisiko ollut viisi!) kokeilukertaa, että sain reseptin julkaisukelpoiseksi hieman jälkijättöisesti.
Pikaisesti tekemäni gallupin perusteella moni arvosti myös kakun maidottomuutta. Tämä kakku ei siis sisällä mitään eläinperäisiä tuotteita, mutta on helposti muunnettavissa maitotuotteet sallivaan ruokavalioon – kerrankin näin päin! Tavoitteeni oli pyrkiä normaalia hyydykekakkua muistuttavaan lopputulokseen. Raakakakku ei siis ollut nyt vaihtoehto. Myöskään pähkinää en halunnut käyttää, jotta kakku täyttäisi mahdollisimman monet erityistarpeet.
Hyytyminen perustuu pääosin kookosöljyn ja chia-siementen käyttöön. Täyte pysyy kasassa ja kakusta saa leikattua siistejä paloja, mutta liivatteen puuttuessa rakenne on moussemainen – siis erilainen, mutta ei välttämättä sen huonompi. Yhtään tämän jämäkämpää en täytteestä halunnut, sillä pyrin minimoimaan hyydyttävien ainesosien käytön. Maku on voimakkaan puolukkainen – tosin chia-siemenet antavat täytteelle vadelmaisen suutuntuman.
Nyt näyttää huikean hienolta! 😃 😮 😄
Tiia-Riina: kyllä täyte kasassa pysyy, mutta koska se on kuitenkin moussemainen, en suosittele keksipohjan reunaosan pois jättämistä. Varmempi valinta on siis smoothiekakku. Muistaakseni yksi iso kookoskermatölkki painaa 400 g, joten se riittää leikiten tähän kakkuun. Nestemäinen, pois kaadettava osa, ei kuitenkaan vie paljoa purkin tilavuudesta.