Lemon curd eli sitruunatahna on kirpeän makeaa levitettä, jota käytetään perinteisesti vaalean paahtoleivän päällä, mutta on monikäyttöinen leivonnassakin: kakun täytteenä hillon asemasta, kermavaahtoon sekoitettuna pursotuksissa tai täytteessä, täytepikkuleipien välissä jne. Lemon curdia myydään myös limen makuisena. Kaupassa purkit sijaitsevat hillojen ja marmeladien lähistöllä.
Lemon curdia voi tehdä myös itse. Aivan yhtä supersileään lopputulokseen ei kotikonstein yllä, mutta maun suhteen pääsee kyllä vähintään samaan. Ja mikä parasta happamuutta voi säädellä itse. Tahnasta tulee tällä ohjeella juuri sopivan paksuista: jämäkkää, mutta kuitenkin levittyvää. Sitruunoiden happamuus vaihtelee, samoin kuin kunkin makumieltymykset. Kun olet keittänyt hillokkeen sakeaksi, tarkista makeus ja lisää tarvittaessa sokeria. 🍋 🍋 🍋
Eino: pellavapaita löysikin sinulle jo vastauksen säilyvyydestä. Paljon kiitoksia siitä! ❤️ Pakastuskin onnistuu varmasti. Tarkkoja aikoja en uskalla luvata, mutta mutu-tuntumalta sanoisin, että vähintään tuon minkä valmiskreemikin.