13.12.2013
Pohja:
300 g pipareita
150 g voita
Täyte:
4 dl kermaa
300 g philadelphiatuorejuustoa
4 liivatelehteä
1 appelsiinin kuori & mehu
1 vaniljatanko
1 ½ dl sokeria
Glögikiille:
5 dl glögiä
5 liivatelehteä
1. Murskaa piparit ja sulata voi, sekoita ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle, laita jääkaappiin täytteen
tekemisen ajaksi.
2. Laita liivatteet likoamaan.
3. Vatkaa kerma löysäksi ja lisää tuorejuusto vatkaa sileäksi, halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kerman joukkuun, sekoita.
4. Mittaa sokeri, raasta appelsiinin kuori, purista mehu & lisää vaniljatangon puolikkaat, lisää ainekset kattilaan . Keitä kunnes koostumus on siirappimainen.
5. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja huuhtele kylmällä vedellä, sulata liivatteet kuumaan siirappiin.
6. Lisää hiukan jäähtynyt siirappi kerman joukkoon, kaaada pohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin vähintään 3 tunniksi.
7. Glögikiille: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen, keitä glögi ja lisää pehmenneet liivatteet kiehuvan kuumaan glögiin, anna jäähtyä hiukan ennen kuin kaadan täytteen päälle. Anna kiilteen hyytyä VÄHINTÄÄN 2 tuntia ennen kuin koristelet 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos reseptistä, mielestäni oikein hyvä idea ja kiva maku. Valitettavasti reseptin mukaisesti kakun teko ei ihan sujunut onnistuneesti; normaaliin irtopohjavuokaan kasasin (24cm) niin kuin kaikki muutkin reseptit, pohja kuitenkin jäi suhteessa muuhun kakkuun liian paksuksi. Lisäksi kiille ei ollut kirkas, vaan sekottui täytteen kanssa hiukan, lienenkö liian vähän jäähdyttäneen kiillettä..Vaikkakin ohjeesta maininta uupui.
Onneksi syöjiä kakun mittasuhteet ja kiilteen epäonnistuminen ei haitannut, vaan hyvin tyhjeni tarjoiluastia (: