Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo Vellu

Pitakebab

15.1.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19202_image1_600x600.jpg

N.10 kpl pita-kebabeja

10 kpl Pitaleipiä

Kebab

  • 1 kg Naudan jauhelihaa (10%)
  • 1 rkl aromisuolaa
  • 1 rkl suolaa
  • 2 rkl mustapippurirouhetta
  • Tilkka oliiviöljyä

Kastike

  • 200 g kermaviiliä
  • 1 dl maustamatonta jugurttia
  • 2 puristettua valkosipulin kynttä
  • 1 tl basilikaa
  • 1 1/2 tl mustapippurirouhetta
  • 1/2 tl valkopippurirouhetta
  • 1 tl paprika jauhetta
  • 5 tippaa tabaskoa
  • ripaus chilirouhetta

Lisukkeet

  • Kuullotettua sipulia
  • Kurkkua
  • Mini luumu-tomaattia
  • Salaatinlehtiä
  • Jalopeno

Kebabin valmistus

Sekoita tilkkaan oliiviöljyä aromisuola, suola sekä mustapippurirouhe, niin että siitä muodostuu tahnaa. Sekoita tahna jauhelihan sekaan. Sekoita seosta pitkään ja hartaasti, jotta siitä muodostuu tiivistä ”taikinaa”. Minä myllytin seosta yleiskoneessa noin puolituntia. Sekoittaminen/tiivistäminen erittäin tärkeää, jotta tulos ei ole lihamureketta.

Muotoile valmiista ”taikinasta” tanko, ja vuoraa se 2 kertaisella alumiinifoliolla. Leikkaa molempiin päihin pieni reikä rasvan valumista varten. Paista uunin alatasolla 100 asteessa noin 4 tuntia. Anna vielä vetäytyä noin puolituntia huoneen lämmössä ennen avaamista.

Valutin ylimääräiset rasvat pois paketista, ja siirsin jääkaappiin yön yli viilenemään. Seuraavana päivänä kylmästä tangosta on helppo raastaa juustohöylällä lastuja suoraan paistinpannulle lämpiäämään.

 Kastikkeen valmistus

Kaikki aineet vain sekaisin ja jääkaappiin viilenemään ja samalla maustumaan. Noin 2 h olisi hyvä tekeytyä, jotta maku olisi parhaimmillaan. Kastiketta on todella helppo muokata itselle mieleisekseen lisäämällä tai poistamalla mausteita.

Annoksen
kasaaminen

Pese ja pilko salaatit, kurkku sekä tomaatit. Paloittele ja kuullota sipuli renkaat oliiviöljyssä. Raasta kebab tangosta viipaleita pannulle, ruskista ja lämmitä varoen öljyssä. Pitaleivän mahtuivatkin lämpiämään meidän leivänpaahtimeen. Sit ei muuta kuin suodatinpussi käteen johon lämmin pitaleipä kita ammolleen ja täytteitä sisään.

Kategoriat

Muut suolapalatPizzat, voileivät, iltapalat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19202_image1_400x400.jpgVelluPitakebab
3

Kommentit (3)

Kinuskikissa
16.1.2015 17:09

Kiitos selkeästi laaditusta ohjeesta, jonka perusteella uskaltaisi itsekin lähteä kokeilemaan kebabia. Nätisti otettu kuvakin! Korjasin hieman linkkiä, siihen oli eksynyt yksi näppäilyhärö, joten nyt toimii. Kiitos siis myös linkkaamisesta pitaleipäohjeeseen! 🙂

Vellu
Kinuskileipomo Vellu
16.1.2015 14:28

En minäkään tiennyt ennenkuin reseptin löysin, mut nyt tiän ja tulen tekemään varmasti uudelleenkin. Suosittelen kokeileen ehdottomasti. Kovasti keräsi kehuja koemaistajiltani 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
16.1.2015 14:12

Kyllä on herkullisen ja suussasulavan näköinen! 🙂 Enpä ole koskaan tullut ajatelleeksi, että kebab lihaa voi valmistaa kotioloissakin.Ihan vesi herahtaa kielelle! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa