15.1.2015
N.10 kpl pita-kebabeja
10 kpl Pitaleipiä
Kebab
Kastike
Lisukkeet
Kebabin valmistus
Sekoita tilkkaan oliiviöljyä aromisuola, suola sekä mustapippurirouhe, niin että siitä muodostuu tahnaa. Sekoita tahna jauhelihan sekaan. Sekoita seosta pitkään ja hartaasti, jotta siitä muodostuu tiivistä ”taikinaa”. Minä myllytin seosta yleiskoneessa noin puolituntia. Sekoittaminen/tiivistäminen erittäin tärkeää, jotta tulos ei ole lihamureketta.
Muotoile valmiista ”taikinasta” tanko, ja vuoraa se 2 kertaisella alumiinifoliolla. Leikkaa molempiin päihin pieni reikä rasvan valumista varten. Paista uunin alatasolla 100 asteessa noin 4 tuntia. Anna vielä vetäytyä noin puolituntia huoneen lämmössä ennen avaamista.
Valutin ylimääräiset rasvat pois paketista, ja siirsin jääkaappiin yön yli viilenemään. Seuraavana päivänä kylmästä tangosta on helppo raastaa juustohöylällä lastuja suoraan paistinpannulle lämpiäämään.
Kastikkeen valmistus
Kaikki aineet vain sekaisin ja jääkaappiin viilenemään ja samalla maustumaan. Noin 2 h olisi hyvä tekeytyä, jotta maku olisi parhaimmillaan. Kastiketta on todella helppo muokata itselle mieleisekseen lisäämällä tai poistamalla mausteita.
Annoksen kasaaminen
Pese ja pilko salaatit, kurkku sekä tomaatit. Paloittele ja kuullota sipuli renkaat oliiviöljyssä. Raasta kebab tangosta viipaleita pannulle, ruskista ja lämmitä varoen öljyssä. Pitaleivän mahtuivatkin lämpiämään meidän leivänpaahtimeen. Sit ei muuta kuin suodatinpussi käteen johon lämmin pitaleipä kita ammolleen ja täytteitä sisään.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos selkeästi laaditusta ohjeesta, jonka perusteella uskaltaisi itsekin lähteä kokeilemaan kebabia. Nätisti otettu kuvakin! Korjasin hieman linkkiä, siihen oli eksynyt yksi näppäilyhärö, joten nyt toimii. Kiitos siis myös linkkaamisesta pitaleipäohjeeseen! 🙂