13.1.2014
Kiille:
200-300g mustikoita
1dl vettä
0.5dl sokeria
3 liivatetta
täyte:
Hunaja tuorejuusto rasia
2.5dl kermaa
50g valkosuklaata
1tl vaniljasokeria
0.5dl sokeria
4 liivatetta
pohja:
200g kaurakeksejä
2viipaletta hapankorppua
75g voita tai margariinia
Tämä juustokakku tehdäänkin ylhäältä alaspäin keikauskakku muotoon silikonia vuoalla.
Laita vesi, sokeri ja mustikat kiehumaan kattilaan soseeksi. Samaan aikaan liota liivatteet kylmässä vedessä. Voit lisätä rutistetut liivatteet jo kuumaan mustikkasoseeseen vatkaa hyvin vispilällä.
Kaada sen jälkeen tasaisesti silikonivuoan pohjalle.
Laita sen jälkeen jääkaappiin väh. 4h tai 1h pakkaseen.
Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää tuorejuustoon. Pistä taas liivaatteet jo likoamaan.
Vaahdota kerma lisää sen jälkeen sokeri, vaniljasokeri kuin tuorejuusto. Vatkaa hyvin jotta sekoittuvat toisiinsa.
Rutista liivatteet ja laita tilkka vettä lasiin ja kiehauta kuumaksi lisää nopeaan liivatteet tähän tilkkaan ja vatkaa ohuena nauhana täyte massaan ja hyvin vatkaten.
Kaada seos mustikkasoseen päälle tasaiseksi massaksi.
Laita sen jälkeen jääkaappiin väh. 4h tai 1h pakkaseen.
pistä kaurakeksit ja hapankorput minigrip pussiin ja kauli tasaiseksi sulata voi ja kaada seos keksin murujen päälle ja sekoita.
Pistä täyteaineen päälle tasaiseksi levyksi ja laita tuorekelmua päälle ja pakkaseen koko kakku jäätymään.
Voit ottaa päivää ennen käyttöä pakkasesta ja irroittaa kakku silikonivuoasta valmiiksi lautaselle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Niin kaunis että silmiä häikäisee :O !