Pohja:
200 g suklaahippukeksejä
75 g voita
Valkosuklaatäyte:145 g Pandan valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl Flora vispiä
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
Maitosuklaatäyte:
4 liivatetta
2,5 dl Flora vispiä
200 g Fazerin sinistä
50 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Suklaaganache:
150 g tummaa suklaata
0,75 dl kermaa
1 rkl voita
Vuoraa halkaisijaltaan 22cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Peitä sisäreunat reunakalvolla. Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele keksi-voiseos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Laita valkosuklaakerroksen liivatteet veteen likoamaan. Vatkaa 2,5dl vispikermasta vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon sokerit ja tuorejuusto. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa ja sekoita sulanut suklaa kermavaahto-tuorejuusto seokseen. Kiehauta tilkka vettä ja sulata liivatelehdet veteen. kaada ohuena nauhana koko ajan vatkaten valkusuklaatäytteeseen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Laita kakkua jääkaappiin pariksi tunniksi hyytymään .
Maitosuklaakerrosta varten laita liivatteet likoamaan. Vatkaa loput vispikermasta 2,5dl. Sekoita joukkoon sokeri jatuorejuusto. Sulata suklaat ja sekoita ne kermavaahto-tuorejuusto seokseen. Kiehauta taas tilkka vettä ja sulata siihen liivatteet. Kaada ohuena nauhana koko ajan vatkaten suklaatäytteeseen. Kaada täyte vuokaan valkosuklaatäytteen päälle. Anna taas hyytyä pari tuntia.
Ennen koristelua valmista ganache.
Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta liedeltä. Paloittele suklaa joukkoon. Hämmennä, kunnes suklaa on sulanut. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä hetki ja kunnes se paksuuntuu hieman. Valuta ganache kakun päälle keskeltä kohti reunoja.
Koristeluun käytin kaikki mahdolliset kinder suklaat mitä kaupasta löytyi 😀
Kaikille keillä ei kokemusta kauheasti leipomisesta ole niin suosittelen skippaamaan tämän ohjeen. Kaksi kertaa yritin ja molemmilla kerroilla meni ihan puuroksi koko homma vaikka leivottu on paljon vuosien ajan.
Ohje saisi olla tarkempi mm liivatteiden käsittelyn suhteen.