5.7.2016
Taikinaan:
150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita, itse suosin pieniä
1 tl leivinjauhetta
1/4 dl vettä
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Lisää vesi. Vatkaa tasaiseksi. Siirrä kylmään.
Täytteeseen:
n. 850 g raparperia
1 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1 tl kanelia
Kuori ja pilko raparperi. Sekoita joukkoon sokeri, perunajauho ja kaneli. Jaa uuninkestäviin vuokiin.
Jaa jääkaappiin tekemäsi taikina vuokien määrällä. Tee taikinasta pyöreät levyt/ kannet vuuille. Taikina voi kuvasta poiketen tulla myös vuoan ulkopuolelle,
Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
Tee reikä taikinakanteen. Kaada vaniljakastiketta reiästä raparpereille.
Voit koristella esimerkiksi tomusokerilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä