23.6.2014
Aloitin tekemällä linnut, eli tein ensin muromassaa:
30g voita
reilu 6 dl vaahtokarkkeja pieniä tai isoja pieniksi pilkottuina
5dl riisimuroja
Suihkutin öljyllä kulhon sisältä ja lusikan jolla massaa sotkin niin se ei tarttunut kiinni. Laitoin voin kulhoon ja sen päälle vaahtokarkit ja sulattelin mikrossa pienellä lämmöllä lyhyissä pätkissä kunnes vaahtokarkit olivat täysin sulanut, sotkin joukkoon riisimuroja sen verran että massa pysyi helposti muovailtavana. Käärin massan tupla kelmuun ja laitoin vielä muovipussiin odottamaan.
Tein tuen tyhjästä kananmuna kennosta ja painoin sopivaan kohtaan grillitikut jotka olin puolittanut linnun jalkoja varten. Varasin coctailtikkuja ja terävän veitsen ja aloin muovata massasta linnun vartaloita, pyrstöä tuin coctailtikuilla.
Kun massa kovettuu siitä voi leikata veitsellä ja kun se on pehmeää sitä on helppo työstää ja muovata sopivaanmuotoon.
Kun massa on täysin kuivanut koristeesta tulee kevyt ja siitä saa tehtyä isompiakin koristeita.
Mallina käytin internetin kuvia västäräkeistä.
Kuvassa lintu on jo alkanut saada muotoa ja siirtyi kuivumaan että sen sai veitsellä vielä muotoilla loppuun
Kun linnut olivat valmiit maalasin jalkoina olevat tikut mustalla pastavärillä ja annoin kuivua iltaan asti (Tein linnut aamulla). Iltasella päällystin linnut kaulittavalla vaahtokarkin makuisella massalla ja painelin höyhen kuvioita muotoilutyökalulla linnun vartaloon.
Välillä keittelin kinuskikissan ohjeilla toffeemassaa,mutta tein sen vanilja fudgeista. Laitoin valmiin massan odottamaan seuraavaa päivää.
Tein hunajaisia sokeri heiniä keittämällä 0,4dl vettä ja 1dl sokeria kunnes väri muuttui rusehtavaksi ja kun seosta tiputti kylmään veteen se kovettui. Lisäsin massaan 1,5tl hunajaa ja laitoin massaa lusikalla leivinpaperille nauhoina ja nokareina. Kun nokareet olivat jäähtyneet kosketeltaviksi venyttelin siitä heiniä ja laitoin niitä eri asentoihin kovettumaan. (koe versiot näkyvät linnun takana valkealla leikkuulaudalla kuvassa)
Sulatin suklaalevyjen jämiä vesihauteessa ja laitoin leivin paperin alle eri paksuisia kyniä ja pyyhe myyttyjä ja pursottelin suklaasta oksia paperin päälle. Annoin kovettua seuraavaan päivään asti rauhassa.
Seuraavana päivänä:
Maalasin linnut ja tein niille siivet jotka liimasin vedellä lintujen selkiin. Tein myös munat massasta ja räiskin pensselillä mustaa pastaväriä munien päälle.
Tein ihan perus 4 munan sokerikakku pohjan johon laitoin kaakaojauhetta väriksi ja suklaasta rouhittuja paloja taikinan sekaan. Paistoin kakun kahvikakku vuoassa (reiällisessä) ja leikkasin sen kolmeen kerrokseen. Kostutin maitokaakaolla ja väliin laitoin valmista toffee kastiketta ja kerma vaahtoa.
Päälle laitoin ohuen kerroksen kaakaojauheella värjättyä kermavaahtoa.
Kaulitsin fudge massasta levyn josta leikkasin pizzaleikkurilla nauhoja ja laitoin vuoroin fudge nauhoja,suklaa oksia ja sokeriheiniä pesään. Laitoin munat ja västäräkki pariskunnan ja valmista tuli. Kakusta tuli juuri sopivan makea ja maistui aikuisille ja lapsille.
Kun käyttää tuki tikkuja kakussa on hyvä muistaa kertoa se kakkua syövillekin ettei tule yllätyksiä=)
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos teille kaikille kommenteista!=)
Ensimmäinen kakkuni jota tein kaksi päivää ja nyt onkin seuraaville synttäreille tulossa jotain vielä työläämpää kun innostuin niin paljon tuon kakun tekemisestä, sitä oli niin kiva tehdä=)