13.12.2015
Ainekset:
2,5 dl vettä
25 g hiivaa
2 dl parmesaaniraastetta
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
2 dl puolikarkeita spelttijauhoja
4 dl vehnäjauhoja
0, 75 dl oliiviöljyä
Täyte:
1 ruukku basilikaa
1 ruukku persiljaa
1 dl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria
0,5 dl pinjansiemeniä
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää parmesaani, hunaja ja suola.
Lisää joukkoon ja spelttijauhot ja vaivaa vehnäjauhot vähitellen taikinaan. Lisää vaivaamisen loppuvaiheessa öljy.
Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi, vänintään puolituntia.
Hienonna täytteen yrtit ja sekoita ne oliiviöljyyn, lisää mausteet.
Kumoa taikina jauhotetulle tasolle ja vaivaa siitä ilmakuplat pois. Kauli noin 30×50 cm kokoiseksi levyksi.
Levitä yrttiöljy levyn toiselle puolelle ja ripottele pinnalle pinjansiemenet. Käännä levy kulmittain kaksinkerroin ja nosta kolmion muotoinen leipä pellille leivinpaperin päälle.
Leikkaa kolmion pitkälle sivulle suikaleita saksilla. Kierrä suikaleet spiraaleiksi ja venytä niitä hiukan kuusen muotoon.
Kohota leipää peitettynä noin 20 minuuttia.
Paista uunin alatasolla 200 asteessa 25- 30 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Mukava, että laitoit reseptin, itsekään en ole lehteä nähnyt. On niin hauskan näköinen leipä, ja varmasti maukas. Tuollainen erikoinen muoto houkuttelee helposti leivän ystäväksi! 😉