12.12.2013
Viikunahyrrät
500 g lehtitaikinaa
200 g fetajuustoa tai salaattijuustoa
2 rkl kermaa
5-6 kuivattua viikunaa
voiteluun 1 kananmuna
Sulata lehtitikinalevy.
Leikkaa viikunat pieniksi paloiksi. Hienonna fetajuusto haarukalla ja sekoita joukkoon kerma.
Kauli sulanut taikina 30 x 20 cm kokoiseksi levyksi. Ripottele levylle fetajuutoseos ja viikunat. Kääri rullalle kääretortun tapaan. Leikkaa kääröstä noin sentin paksuisia paloja. Voit tarvittaessa pitää kääröä hetken pakastimessa, kohmeista kääröä on helpompi leikata. Laita palat leivinpaperin päälle pellille ja voitele munalla.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 10- 12 minuuttia, kunnes hyrrät ovat saaneet kaunisti väriä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2546 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
En oikein osaa sanoa ovat makeaa vai suolaista. Ehkä menee makean puolelle, tai sitten ei. Fetajuustohan on aika suolaista, mutta sitten viikunat tosi makeita…niin että voi sitten jokainen päätellä miten itse haluaa 🙂
Näitä ei välttämättä kannata laittaa muffinivuokiin kun leviävat aika isoiksi sitten kuin paistuvat. Ovat siitä vähän jänniä et leviävät eivätkä juurikaan kohoa.