20.11.2013
Ohjeella tulee isohkoja rinkeleitä 20 kpl
5 dl vettä
suolaa
sokeria
1 pss kuivahiivaa
12 dl vehnä-, sämpylä-, hiiva tai grahamjauhoja
0,5 dl öljyä
Keittämiseen
1 l vettä
2 rkl suolaa
Pinnalle
esim (pellavan)siemeniä, merisuolaa, kaurahiutaleita tms.
Lämmitä vesi tai olta hanasta niin lämmintä vettä kun saat. Lisää suola ja sokeri. Lisää osa jauhoista ja sekoita joukkoon kuivahiiva. Alusta loput jauhot taikinaan ja lisää loppuvaiheessa öljy.
Anna taikinan kohota puolisen tuntia.
Vaivaa taikinasta kuplat pois ja leivo rinkeleiksi. Anna kohota vielä 15 min.
Keitä vesi ja mausta suolalla. Nosta kohonneet rinkelit veteen muutama kerrallaan ja keitä noin. 10 sek./puoli. Nosta rinkelit reikäkauhalla leivinpaperin päälle. Ripottele halutessasi pinnalle siemeniä tms.
Paista uunissa 225 asteessa vaalean ruskeiksi.
Tässä rinkelit ovat ehkä hiemna isoja mutta tälläiset isommat rinkelit toimivat aika hyvin täytettyinä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Piti ihan uteliaisuudesta katsoa reseptililinkki esittelystäsi 😊 Enpä ole ikinä nähnyt reseptiä vesirinkilöihin enkä tullut ajatelleeksi että ne todella keitetään hetken vedessä. Millä tavalla vaikuttaa rakenteeseen?