14.4.2015
2 rkl ruisjauhoja
1 rkl piimää
1 dl vettä
1. päivä
Sekoita jauhot, piimä ja vesi noin puolen litran vetoisessa kannellisessa astiassa tasaiseksi seokseksi. Peitä kevyesti kannella ja jätä huoneenlämpöön.
2. päivä
Sekoita seokseen hyvin 1 rkl jauhoja ja 0,5 dl lämmintä vettä. Peitä kannella ja jätä huoneenlämpöön.
3. päivä
Nyt pitäisi seoksen pinnalla näkyä pientä poreilua. Tee jauho ja vesi lisäys kuten 2. päivänä ja jätä huoneenlämpöön.
4. päivä
Nyt taikinan tulisi olla jo selvästi kasvanut käymisen ansiosta. Kaada juuresta noin 3/4 pois. Lisää juureen 1 dl lämmintä vettä ja 1 dl jauhoja. Sekoita hyvin. Peitä kannella ja jätä huoneenlämpöön. Nyt taikinan tulisi poreilla selvästi.
5. päivä
Toista 4. päivän käsittely. Jätä huoneenlämpöön.
6. päivä
Nyt taikina kuplii jo kunnolla ja siitä voi leipoa leipää. Jos kuitenkin haluat happamamman maun leipiisi, toista juurelle 4. päivän käsittely vielä parina päivänä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Ei ole tyhmä kysymys. Osa juuresta heitetään roskiin, kompostiin ei kannata laittaa. Käynyt juuri tuhoaa kompostin pieneliöstön.