4.5.2015
Pohja
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunasosejauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
1 dl sulatettua voita
1 dl vettä
Täyte
200 g maustettua sulatejuustoa, oman maun mukaan
1 sipuli
1 porkkana
pieni pala kaalia
suolaa ja pippuria
100 g pinaattia
2 dl maitoa
1 kananmuna
Aloita esivalmistelemalla täyte. Pilko sipuli, suikaloi kaali ja raasta porkkana. Kuulota sipuleita hetki pannulla ja lisää kaali. Hauduta kaaleja pannulla noin puoli tuntia, lisää nestettä tarvittaessa. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja kuulota vielä hetki. Sekoita lopuksi mukaan myös pinaatti. Mausta suolalla ja pippurilla. Jätä täyte odottamaan pohjan valmistumista.
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää voisula ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi, älä vaivaa jotta taikina ei sitkisty. Voitele piirakkavuoka tarvittaessa ja painele taikina piirakkavuoan pohjalle. Esipaista piirakkapohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Levitä sulatejuusto pohjan päälle. Lisää kaali-porkkana seos. Sekoita maito ja kananmuna ja kaada seos piirakan päälle. Paista 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kasvispiirakkaa nam tämän ohjeen laitan itselleni ylös. Näyttää hyvältä.