Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Piperrys

Mustaherukkapatukat

27.8.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_WP_001020_600x600.jpg

10 patukkaa

n. 3 dl mustaherukoiden paseeraamisesta jäänyttä massaa täältä
4 dl kaurahiutaleita
2 rkl hunajaa
2 tl kanelia
1 dl öljyä

Sekoita kaikki aineet kulhossa sekaisin, lisää öljy viimeisenä.
Taputtele taikina leivinpaperin päälle n. 15 x 20 cm kokoiseksi suorakulmion muotoon.
Paita 150°C n. 30 minuuttia.
Leikkaa lämpinä 10 patukaksi.

Ainesosat

Herukka/viinimarja

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteetonMaidotonMunatonPähkinätönVegaaninen

Kategoriat

PikkuleivätSyksy

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_WP_20171219_15_42_23_Rich_400x400.jpgPiperrysJoulumenestys
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_WP_20170122_10_43_51_Rich_400x400.jpgPiperrys70 % sokerikakkupohja
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_WP_20170305_19_42_03_Rich_400x400.jpgPiperrysPunajuuriburgeri
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_WP_20170209_10_26_52_Rich_400x400.jpgPiperrysLaskiaistötteröt
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_WP_20170205_10_33_21_Rich_400x400.jpgPiperrysKahden suklaan ja herukan kakku
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_WP_20170125_13_46_15_Rich_400x400.jpgPiperrysSoija-broileripyörykät

Kommentit (3)

Jensku
Kinuskileipomo Jensku
2.11.2015 16:19

Kiitti Piperrys, kun otit oikein asiaksesi pohtia, miten tätä voisi lähteä soveltamaan 🙂 Varmasti jossain vaiheessa teen näitä, kunhan vaan löydän jostain ensin tarpeeksi vapaa-aikaa ja inspiraatiota 😀

Piperrys
Kinuskileipomo Piperrys
1.11.2015 20:54

Pistitpäs Jensku nyt pahan kysymyksen! Mansikka on hieman erilainen marja, kun mustaherukka, joten ihan yksi yhteen mansikkasoseella tämä tuskin onnistuu. Tuo mustaherukoista jäänyt massa kun on aika kuivaa. En myöskään lähtisi paloitelluilla mansikoilla liikkeelle mansikan mehukkuuden takia. Pari ajatusta kuitenkin tuli mieleen:

Ensinnäkin käytät mansikkasosetta (tai teet sellaista chunky-sosetta, jossa on myös mansikan palasia). Kokeilemalla löytyy oikea määrä, mutta varmasti vähemmän kuin ohjeen n. 3 dl. Massan tulee olla kuitenkin aika jämäkkää jo uuniin mennessä.

Toisena tuli mieleen, että voisit kokeilla laittaa sekaan soseutettua rusinaa ja sitten mansikkasosetta. Öljyn määrää voi vähentää, jos massasta tulee liian löysää.

Kolmas vaihtoehto olisi korvata osa mansikkasoseesta kuivatuilla mansikoilla. Jos aika ja hermot riittää, voi mansikoita kuivata itsekin.

Kanelin sijasta mausteena voisi toimia basilika, rosmariini, pippurit tai perinteinen vanilja.

Nämä siis noin teoriatasolla 🙂

Jos innostut kokeilemaan ja löydät hyvän yhdistelmän, niin tule ihmeessä tänne kertomaan tai postaa omaan leipomoosi 🙂

Jensku
Kinuskileipomo Jensku
1.11.2015 20:05

Törmäsinpäs sivustolla seikkaillessani tähän patukkaohjeeseesi. Näyttävät muotonsa puolesta aivan kaupan myslipatukoilta, mutta huomattavasti terveellisemmiltä vaikuttavat! Mitenköhän tuon ”jämämassan” voisi korvata, jos näitä tekisi? Tai miten voisi soveltaa esim. mansikalla?? 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa