30.1.2016
Alkuperäinen resepti löytyy täältä.
n. 60 kpl luukeksejä (n. 2 x 10 cm) tai n. 35 kpl pyöreitä keksejä.
Perustaikina:
225 g voita
110 g (n. 1,2 dl) sokeria
275 g (n. 4,3 dl) vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
Makuina puolikkaaseen taikinaan (vaniljalla maustettuun laitoin kaakaojauhoa, toisesta annoksesta jätin vaniljan pois):
1 rkl kaakaojauhoa
tai
0,5 pll sitruuna-aromia (ohje: 0,5-1 pll 500 g jauhoja)
tai
0,5 tl kanelia
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää jauhot voi-sokerivaahtoon huolellisesti sekoittaen.
Mausta taikina halutessasi. Alkuperäisessä ohjeessa suositellaan aromien lisäksi mm. kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä ja yrttejä.
Laita taikina jääkaappiin n. 30 minuutiksi (itse unohdin taikinan jääkaappiin 4 tunniksi – sain pehmitellä sitä käsissä aikalailla, ennenkuin sitä pystyi kaulitsemaan).
Kaulitse taikina n. 2 mm:n paksuiseksi hyvin jauhotetulla alustalla. Ota muotilla haluamasi kuvioita. Teksti painetaan keksiin ennen paistamista. Hieman paksummassa keksissä teksti pysyy hyvänä paistamisen ajan. Omat tekstimuottini olen ostanut ennen joulua Tigeristä.
Voit myös pyörittää taikinasta palloja ja litistää niitä hieman esim. haarukalla.
Paista 175°C muotilla otettuja ohuita keksejä n. 10 minuuttia, palloksi pyöriteltyjä paksumpia keksejä n. 15 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Hhmmm..tein näitä ja taikina ei tahtonut pysyä kasassa kaulitessa sitten ollenkaan, vaikka jauhoja oli vaikka kuinka paljon….lisäilin kaulitessa jauhoja sitä mukaa kun taikina tarttui kaulimeen ja aluseen. Hyvin varovaisesti sain pellille nosteltua ettei siinäkin jo hajonnut…lopputuloksena ihan ok keksit..mikähän meni vikaan?