27.8.2015
n. 6 dl curdia
1 l (n. 700 g) mustaherukoita
2 munaa
1,5 dl sokeria
75 g voita
Soseuta mustaherukat ja paseeraa ne. Paseeraus kannattaa tehdä 3 erässä, jolloin poistat ylijääneet mustaherukat siivilästä ennen uuden erän paseerausta.
Itse sain paseerattua mustaherukkaa n. 350 g, vajaa 4 dl. Paseerauksesta ylijääneet mustaherukat voi käyttää vaikka tähän.
Laita kattilaan paseerattu mustaherukka, sokeri ja munat. Lämmitä koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Laske lämpöä ja pidä lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos hieman paksuuntuu. HUOM! Mustaherukka palaa todella helposti pohjaan, sekoita koko ajan!
Lisää voi nokareina lämpimään seokseen. Jäähdytä jääkaapissa ainakin pari tuntia, mielellään yön yli.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2546 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Moi maris! Eiksookki ihanaa ❤ Paras palaute, mitä olen tästä saanut, tuli ihmiseltä, joka omien sanojensa mukaan vihaa täytekakkuja, mutta ottisantsipalan, kun suklaisen pohjan välissä oli tätä ja vaniljakermaa ☺ Hyvältä kuulostaa tuo mangon kanssa yhdistäminen, täytyy pistää muistiin!
Ja kyllä varmasti onnistuu pelkillä keltuaisilla, itsellä ei ollut tätä tehdessä käyttöä pelkille valkuaisille, joten heitin munat sekaan kokonaisena ☺