Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Nuuniaanan nurkkaus

Kotitekoinen jäätelö ilman jäätelökonetta / Kinuski-susupala -jäätelö

10.5.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20697_IMG_1206_600x600.jpg

Nyt on todella helppoa tehdä kotona jäätelöä ilman konetta! Tätä reseptiä pystyy muuntelemaan makuaineiden osalta iha sellaiseksi kuin ikinä itse pystyy keksimään! Itse ajattelin kokeilla seuraavaksi lakritsin makuista. Eli helposti voi muuntaa ohjeesta gluteenittoman, pähkinättömän...

Jäätelömassa:
5 dl vispikermaa
1 prk kondensoitua maitoa
hieman vaniljauutetta tai vaniljasokeria
0,5 dl glukoosisiirappia (estää isojen jääkiteiden muodostumisen ja pehmentää massaa, tarvittaessa voi jättää pois mutta koostumus voi olla kovaa, ei maistu millekään)

Makuaineet:
0,5 purkkia kinuskia
Susupaloja

1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita purkki kondensoitua maitoa kerman sekaan ja vanilja. Lopuksi glukoosisiirappi.
2. Vatkaa vielä kunnes massa on mukavan kuohkeaa.
3. Leikkaa susupaloja (jätä muutama koristelua varten) pienimmiksi paloiksi ja sekoita massan sekaan.
4. Kaada kinuskista vähän yli puolet massan sekaan ja pyöräytä huolimattomasti sekaisin, jotta sekaan jää kinuskiraitoja.
5. Kaada massa sopivaan astiaan ja kaada loput kinuskista päälle. Tee jäätelön pintaan lusikalla aaltoja ja näin kinuskista muodostuu raitoja. Asettele loput susupalat pinnalle.
6. Pakasta yön yli kannen tai tuorekelmun alla.

IMG_1217

Ainesosat

Toffee/kinuski

Erityisruokavaliot

LiivatteetonMunatonPähkinätön

Kategoriat

JäätelökakutKesäMuuta makeaaSyntymäpäivät

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20697_80EE2771-3B26-46D0-A732-3F273EEFE529_400x400.jpegNuuniaanan nurkkausTiramisu-suklaakakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20697_image_400x400.jpegNuuniaanan nurkkausChai Creme Brülee
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20697_IMG_00761_400x400.jpgNuuniaanan nurkkausMango-lakritsi-valkosuklaajuustokakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20697_IMG_1206_400x400.jpgNuuniaanan nurkkausKotitekoinen jäätelö ilman jäätelökonetta / Kinuski-susupala -jäätelö
28
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20697_IMG_8183_400x400.jpgNuuniaanan nurkkausTuorejuustovanukas hilloilla ja leipäjuustolla
2

Kommentit (28)

HetaAino
Kinuskileipomo HetaAino
8.6.2021 21:53

Koitin nyt ensimmäistä kertaa tehdä itse jäätelöä ja minulle jäi ohjeesta epäselväksi, milloin massaan lisätään tuo glukoosisiirappi. Se lukee tuolla tarvikkeista, mutta sen lisäämisestä ei puhuta toimintaohjeessa. 🤔

Kirsi Nyyssölä
7.6.2020 12:22

Tuo glukoosisiirappi todella toimii! Tein ensin toisen ohjeen mukaan missä sitä ei käytetty ja tulos oli kaukana jäätelöstä. Nyt on pehmeää heti pakkasestakin otettuna ja samettista! 👍

Nuuniaana
Kinuskileipomo Nuuniaana
22.5.2020 13:07

Ritva Nororaita: tavallinen kondensoitu maito ns sininen purkki Voi olla sokeroitu mutta ei karamellisoitu (ruskea purkki). Karamellisoitu on kuin kinuskikastiketta ja sitä voi käyttää makuaineena.

Jennni_: en osaa suoraan sanoa. Varmaan sama määrä on ok, jos soija vispautuu samalla tavalla.

Ritva Nororaita
1.5.2020 13:04

Mitä kondensoitua kannattaisi käyttää..perus, makeutettua vai sokeroitua?

Jennni_
10.4.2020 23:20

Jos käyttää vispautuvaa alpro soyaa, mikä olisi vaahdotukseen sopiva määrä?

Nuuniaana
Kinuskileipomo Nuuniaana
30.3.2020 11:00

Kasvipohjaisilla tuotteilla en ole kokeillut tehdä. En osaa sanoa, pitää vain kokeilla.

Kondensoitu maito ei ole laktoositonta. Jos haluaa ehdottomasti laktoosittoman, sen maidon voi itse tehdä keittämällä laktoositonta maitoa kasaa ”maitotiivisteeksi”. Tälläisen ohjeen löysin kokitjapotit.fi sivustolta:

8 dl laktoositonta maitojuomaa (tai kasvisperäistä maitoa)
2 dl sokeria

Mittaa kattilaan maito ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja vähennä sitten lämpöä. Keittele hiljalleen vähän väliä sekoitellen parisen tuntia. Sopiva lämpötila on sellainen, jossa maitoseos ei poreile lainkaan vaan keittyy vaan hiljalleen kasaan. Säännöllinen (5-10 minuutin välein) toteutuva hämmentely on välttämätöntä, ettei seoksen pinnalle muodostu kalvoa, joista tulee lopulta klimppejä.

Milka Kivimäki-Väisänen
10.7.2019 10:33

Voikohan kerman vaihtaa kaurakermaan? Ja sopiiko kondensoitu maito laktoosi-intolerantikolle?

Jasmina Kemppi
20.12.2018 11:56

Säilyykö jäätelö pitkään pakastimessa?

Pia Karppela
19.8.2018 09:49

Tein tänään maidottomasta kondensoidusta maidosta ja maidottomasta vispikermasta. Raidaksi tuli itse tehtyä vadelmacurdia. Nyt on hyvää maitoallergikolle.

MrsGunsoul
24.8.2016 08:53

Hyvää on! Nyt on kokeiltu sekä kuohu- että vispikermalla enkä ainakaan itse huomaa mitään eroa. Kummastakin jää se rasvainen tuntu suuhun ihan samalla tapaa, mutta eipä se sinällänsä haittaa kun ei tätä kaloripommia muutenkaan voi niin paljon kerralla vetää. 😀

Ekan satsin siis tein kuohukermaan Pätkis-paloilla ja kinuskikastikkeella ja toisen satsin vispikermaan survotuilla mustikoilla. Kummatkin tosi hyviä! <3

Näytä lisää

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa