23.9.2015
KÄÄRETORTTUPOHJA
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1½ dl perunajauhoa
TÄYTE
Kurpitsahilloa
Kuohukermaa
Valio maustettua rahkaa (vanilja)
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut jauho ja leivinjauhe. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille.
Vaahdota kerma ja sekoita maustettu rahka joukkoon.
Levitä kurpitsa hillo levyn päälle. Levitä kermarahka seos viimeiseksi ja kääri torttu rullalle.
KURPITSAHILLO
1 kg kurpitsaa
½ dl vettä
500 g hillosokeria
Mittaa kattilaan kurpitsanpalat ja vesi, Keitä seosta noin 20 minuuttia, kunnes kurpitsanpalat ovat täysin pehmmenneet. Soseuta sauvasekoittimella hieman. Purkita hillo puhtaisiin lasipurkkeihin.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kivasti erilainen torttu, kun kurpitsaa hyödynnetty. Kääretorttu onkin herkullinen vierasvara ja perunajauhoilla saa maistuvan luontaisesti gluteenittoman herkun. Hyvännäköisiä torttu siivuja, kyllä maistuisi minullekin pari 🙂