15.11.2014
Täyte:
n. 200g kinkkusuikaleita
2 sipulia renkaina
1/2 purjoa pestynä renkaina
1 dl kermaa
reilu 1 rkl tomaattipyrettä
2 rkl kuivattua sipulirouhetta
ripaus mustapippuria ja pizzamaustetta
2 rkl Pirkka maustevoita
n. 100g juustoraastetta
Pohja:
1,5 dl olutta
2 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
0,5tl suolaa
Valmista ensin täyte:
– Kuullota pannulla maustevoissa sipuli- ja purjorenkaat, sekä kinkku
– Lisää tomaattipyre
– Nosta pois liedeltä jäähtymään
Valmista välillä pohja:
– Sekoita jauhot ja suola
– Sekoita muna ja olut
– Sekoita keskenään, kaada piirakkavuokaan. Huom! Metallisessa piirakkavuoassa saa hiukan rapeamman pohjan kuin keraamisessa, jota käytin kuvan piirakkaa leipoessa.
– Sekoita hiukan jäähtyneeseen täytemassaan loput täytteen ainekset
– Jaa täyte tasaisesti pohjan päälle. Huom. Pohjataikina kuuluu olla löysää
– Paista 225-asteessa n.15-20 min kullanruskeaksi
– Ripottele valmiin piirakan päälle vielä kuivattua sipulirouhetta
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2546 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä