19.12.2013
Pohja:
2 pötköä minttudominokeksejä
80g voita
Täyte:
4 liivatelehteä
10 pätkistä
250 g mascarpone-tuorejuustoa
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
0,5 dl kuumaa kahvia
Päälle:
3-5 pätkistä hienonnettuna
– Murenna keksit ja sekoita sulatettuun voihin
– Levitä muroseos irtopohjavuokaan, painele mahdollisimman vähän, ettei pohjasta tule liian kovaa, laita kylmään jähmettymään
– Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen
– Hienonna pätkikset ja sekoita mascarponeeen
– Vaahdota vaniljakastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita mascarpone-pätkismassaan
– Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liuota kuumaan kahviin
– Lisää seos ohuena nauhana täytemassaan kokoajan sekoittaen
– Kaada täyte pohjan päälle, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään, anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään
– Irrota kakku vuoasta ja koristele pätkismurulla
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5627 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Hitsiläinen, ohjeessa ei ollenkaan mainittu pätkisten sulattamista, joten epähuomiossa jätin sen vaiheen kokonaan pois 🙄 Nyt on siis yllärit mukana täyttäessä, Saas nähdä millainen on lopputulos.