20.5.2015
Pohja:
3,5dl gluteenittomia perunajauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1,5dl sokeria
2,5tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
(1tl lakritsijuurijauhetta)
100g maidotonta margariinia
2dl appelsiinitäysmehua
Pohjan kostutukseen muutama ruokalusikallinen appelsiinimehua/ puoli desilitraa
Täyte:
5 dl laktoositonta kuohukermaa
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
Tämä jaetaan vatkaukseen jälkeen puoliksi ja 1 osaan täytettä lisäksi: 200g tummaa suklaata maidoton/laktoositon varmista gluteenittomuus paketista (minä käytin pandan hurmaavaa tummaa suklaata 1 ja puoli levyä)
Toiseen osaan täytettä:
200g laktoositonta appelsiinirahkaa
200g laktoositonta appelsiinituorejuustoa
0,5 tl / 3ml keltaista geeliväriä
1dl appelsiinimehua
6 liivatelehteä
Valmista pohja:
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata margariinia ja sekoita se appelsiinimehun kanssa jauhoseoksen joukkoon. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200c asteessa noin 20 minuuttia. Anna hetki jäähtyä ja ota astialla johon hyydytät kirahvikakun painamalla pohjan kokoinen pala.
Valmista täytteet:
Vuoraa pyöreä kulho (1,5 litran vetoinen) muovikelmulla. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja mausta sokerilla sekä vaniljasokerilla. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Jaa maustettu kerma kahteen kulhoon. Ise laitoin silmämääräisesti puolet ( n. 4dl vaahtoseosta) toiseen kulhoon johon sekoitin myöhemmin sulan suklaan.
Toiseen kulhoon jätin loput kermasta ja sen sekaan sekoitin rahkan ja tuorejuuston sekä keltaisen geelivärin. Mittaa 1dl appelsiinimehua kattilaan. älä laita vielä levyä päälle vaan sulata ensin suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Kun suklaa on sulaa laita appelsiinmehu liedellä päälle ja sekoita sen lämmetessä suklaa kermavaahdon joukkoon. Kun appelsiinimehu kiehuu, ota pois levyltä ja sulata ylimääräisestä vedestä puristetut liivatteen sen joukkoon.
Laita suklaamousse pursotin pussiin, jossa pyöreä tyllä. Minä käytin städterin 11mm pyöreää tyllaa. Sekoita liivateappelsiinimehuseos ohuena nauhana appelsiinitäytteeseen.
Pursota ensin suklaa täytettä kelmutetun kulhon pohjalle täplinä ja kaada sen jälkeen appelsiini täytettä hieman päälle ja pursota taas täpliä suklaamoussesta. kaada jälleen appelsiinitäytetä kulhoon.Vuorottele näin kahden täytteen välillä, kunnes kaikki täyte on kulhossa. Itselläni kävi niin että kun olin kaikki appelsiini täytteet laittanut oli pursotin pussissa vielä reilusta suklaamoussea jota sitten vain pursotin täplinä joka puolelle niin se valui kyllä hyvin täytten sekaan.Tasoita pinta spatulalla ja laita hyytymään jääkaappiin pariksi tunniksi. Ota pois jääkaapista ja laita kakkupohjanpala täytteen päälle ja kostuta pohjaa appelsiinimehulla. Laita takaisin jääkaappiin ja annan hyytyä yön yli.Hyytyy kyllä jo neljässä tunnissa jos haluat saman päivänä tarjota.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Voi kiitos kaikille. Tässä jää tuota pohjaa ylitse niin siitä voi lasten kutsuille tehdä vaikka pieniä leivoksia, jos maidottomalle tarjoilulle tarvetta niin siihen sopivat hyvin hyödynnettäväksi kun tuo pohja on maidoton.Kannattaa pursottaa alussa myös kulhon reunoille niitä täpliä niin saa reunastakin kuviollisemman itsellä jäi reunat pursottamatta kun en tiennyt kuinka paljon täytettä tulee, mutta tuli kyllä tuo 1,5 l vetoinen kulho melko täyteen täytettä juuri sen verran jäi tilaa että sai pohjan päälle.