14.4.2015
2 pienen luomu sitruunan kuori ja mehu ( kolmesta sitruunasta sain 1 dl mehua kun tein 1,5 kertaisena)
2 tl perunajauhoja
4 rkl hillosokeria
50 g laktoositonta voita tai maidotonta margariinia
Pese sitruunat hyvin ja raasta sitruunoiden kuori kattilaan ja purista sinne sitruunoiden mehut.
Lisää joukkoon hillosokeri sekä perunajauho ja sekoita vispilällä. Kuumenna kiehuvaksi samalla kokoajan vispilällä sekoittaen. Kiehahdettua ota pois levyltä jäähtymään.
Laita curdi muovikulhoon ja sekoita vispilällä sekoittaen paloiteltu voi tai margariini joukkoon voi saa sulaa tässä vaiheessa joukkoon eli tahnan ei tarvitse antaa jäähtyä ennen voin tai margariinin laittoa. Laita tahna jäähtymään jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
Ota tahna kulho pois jääkapista ja sekoita hetki sähkövatkaimella tasaiseksi tahnaksi.
Laita Sitruuna tahna (kuuma käsiteltyyn) lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kaisa voi tosiaan olla että sinun sitruunasi olivat isompia ja näin ollen niistä tuli enemmän nestettä. Tein pitkästä aikaa tätä luomu sitruunista ja kolmesta sitruunasta tuli 1 dl sitruunamehua ja tein 1.5 kertaisena ohjeen eli laitoin margariinia 75 g ja samanlaista tästä tuli kuin aiemminkin. Piditkö tahnaa pidempään jääkaapissa, jos jämäköityisi sen myötä. Muokkaan ohjeeseen maininnat pienistä sitruunoista ja tuota mehumäärää niin onnistuisi jatkossa kaikilta paremmin. Voi tuo eri sokerikin vaikuttaa vaikea sanoa.