31.10.2015
7dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta esim. semper fin mix hieno jauhoseos
1dl tumma kaakaojauhe
2tl ruokasooda
1tl vaniljasokeri
1tl suola
3,5 dl sokeria
Nämä sekoitetaan keskenään käsin vispilällä isossa kulhossa.
Sekoita nämä vispilällä keskenään ja sekoita sitten jauhoseoksen joukkoon:
1/2 dl vettä
1 dl jäähtynyttä kahvia
1 rkl salmiakkimikseriä
2,5 dl vegaanista vaniljakastiketta esim oatly
2 dl rypsiöljyä
Lopuksi sekoita vispilällä vielä 3 rkl (omena) viinietikkaa joukkoon ja kaada uunipellille, jonka päällä on leivinpaperi. Levitä pellille tasaisesti. Minä jätin noin 3 cm toiselta puolelta peltiä tyhjäksi. Paista 200 c asteessa noin 15-20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ja valmista kuorrute.
Kuorrutus:
100 g maidotonta margariinia
6 dl tomusokeria
1 dl Haganol samiakki -mixeriä
vinkki! saat näistä mokkapaloja vaihtamalla kuorrutteen salmiakkimikserin 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta ja 3/4 dl kahvia
Ravistele salmiakkimikseri pullo hyvin ennen käyttöä. Laita kaikki ainekset kattilaan ja lämmitä miedolla teholla samalla koko ajan sekoitellen, kunnes margariini on sulanut ja kuorrute on tasaista. ota pois levyltä ja anna hetki jäähtyä samalla sekoitellen kunnes on paksuuntunut. Kaada kuorrute ”mokkapalojen” päälle ja tasoittele tarvittaessa niin että kuorrutetta on kaikkialla. Ripottele pinnalle nonparelleja tai strösseleitä. Anna jähmettyä ennen kuin leikkaat paloiksi.
Huom! varmista nonparellien tai strösseleiden vegaanisuus tehdessäsi vegaaneille tai allergikoille ja gluteenittomuus tehdessäsi gluteenitonta voit käyttää strösseleiden sijaan esimerkiksi kookoshiutaleita.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2546 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tein näitä tänään mokkapalaversiona gluteenittomista jauhoista ja hyvin onnistui. Käytin semper fin mix hienoa jauhoseosta samalla suhteella kuin vehnäjauhoja.